זריקת צלסטון שבוע 36 + 3

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/12/2016 | 09:17 | מאת: ענבל

שלום רב, אני לקראת לידה שלישית עם עבר של שתי לידות יזומות בעקבות משקל עובר נמוך... שבוע 35+3 ניתוח חירום נולד 1.800 ושבוע 37 זירוז נולדה טיבעי 2.140 ללא זריקות צלסטון בשני המקרים והילדים יצאו בריאים ושלמים ונושמים בכוחות עצמם! קיום אני בשבוע 36 נשלחתי לזריקת צלסטון בעוד 3 ימים שזה יוצא צלסטון בשבוע 36+3... על מנת שיוכלו לילד אותי יומיים שלושה לאחר מכן, משמעות הדבר לידה בתוך שבוע 36 ואולי 37... שאלתי היא מדוע עליי לקבל את הצלסטון בשבוע כזה?? חייבת לציין שמלבד משקל ובטן קטנה של העובר אין כל חשש ואלה הסיבות ללידה יזומה מוקדמת בכל הלידות שלי... לא מעוניינת לקבל את הזריקה בשלב כזה בעיקר בשל העובדה שאעדר 7 ימים או יותר מהבית.... רוצים לתת צלסטון 2 מנות בהפרש 24 שעות ולאחר מכן לילד אותי... משמעות הדבר שאשהה בבית החולים מהזריקה הראשונה ועד הלידה???? תודה!

28/12/2016 | 14:01 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום. הגישות שונות בבתי חולים שונים. לרוב בארץ נותנים צלסטון עד שבוע 34+0, אך יש מחקרים המצביעים על רווח לילוד גם כאשר נותנים עד שבוע 37. ניתן לקבל צלסטון גם בקופת חולים, אך בסיכומו של דבר את במעקב מסויים במקום מסויים והם ימליצו לך המלצות ויתנו לך אפשרויות לבחור מהן. בהצלחה. ד"ר בורשטין עירד, חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא.

29/12/2016 | 15:35 | מאת: תודה רבה על המענה

תודה!

מנהלי פורום הריון ולידה