זקוקה לעצה דחוף

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/03/2005 | 18:41 | מאת: שרית

שלום רב! שאלתי לגביי הנחיצות של בדיקת ההיסטרוסקופיה והבנתי כי יש צורך לעשות אותה (לאחר שתי הפלות עוקבות) אך רופאת הנשים שלי שטוענת שהלכתי רחוק מידיי עם הבדיקות כי אכן עשיתי הרבה בדיקות דם אך אני כמובן לא מסכימה עימה לאחר שתי הפלות עדיף לבדוק קצת מעבר,לא בדיוק רופאה רגישה מה שהיה לה להגיד כשהראתי לה את המכתב מהרופא הפרטי בבקשה להפניה להיסטרוסקופיה זה שאין צורך וזה השלב הבא כלומר אם תהייה עוד הפלה ושאני אהיה בהריון והכול יהיה בסדר את זה אני יודעת השאלה היא מה יקרה בדרך ולמה להסתכן בעוד הפלה שלא נראה לי שנפשית אוכל לעמוד בזה. קצת סטיתי מההתרגשות ושאלתי היא מה עליי לעשות האם אני יכולה לפנות לכול רופא אחר ולדרוש זאת,אין לי "פה" כמו שאומרים להתחיל מלחמות עם רופאים ועם רופת החולים אבל גם אין לי 3000 שקלים מיותרים להוציא על בדיקה באופן פרטי זה כול כך לא הוגן . אני בקופת חולים כללית אולי יש למישהו שם של רופא הוגן ומיקצועי מאזור המרכז שיסכים לתת לי את ההפנייה לבדיקה ,והאם הרןפאה חייבת לתת לי את ההפנייה או שזה באמת רק לאחר הפלה שלישית לפי נוהליי קופת החולים הכללית? אני מיואשת כבר..................

27/03/2005 | 21:00 | מאת: דר' יובל יפת

זה נכון שהחוק היבש דורש 3 הפלות טרם בצוע ברור. יש לזה לא רק הגיון כלכלי אלא גם רפואי. קשה לי להתווכח עם הרופאה שלך בלי לדעת את כל הדרוש, כי אולי היא צודקת. עצתי לך: פני למרפאה להפלות חוזרות ב"שיבא". ללא טופס 17, ושלמי שם את הסכום הסמלי של כ 100 שקלים לבדיקת רופא מומחה בתחום. עם המלצותיו יהיה לך יותר קל לגשת לקופה או אולי לשנות את גישתך. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

מנהלי פורום הריון ולידה