ממצאי petct

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

18/07/2010 | 14:17 | מאת: דפנה

שלום רב אבי, בן 81, לא מעשן, אובחן לפני כחצי שנה כחולה לימפומה מסוג diffuse large b cell. הוא קבל טיפולים כימותרפיים בתדירות של אחת לשלושה שבועות. במהלך הטיפולים היה נראה כי לא המחלה בנסיגה מוחלטת. כעת בסיום הטיפולים עשה ct סופי. כל הבדיקות יצאו תקינות למעט החזה, שם נכתב כך: קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בתסנין נרחב ב - RLL עם הסננה בברונכוס אינטרמדיוס ובברונכוס ל- rll והרמת הסרעפת הימנית. אבי משתעל מזה שנה. הרופאים לא אבחנו ממצאים חשודים עד כה. לפני חודשיים עשה ט.מ. חזה ולא מצאו גושים או הגדלת בלוטות. ההמלצה אגב היא לבצע ברונכוסקופיה (שזה כמו שהבנתי - ביופסיה בראות). מה דעתך?

הברונכוסקופיה יכולה לשמש ללקיחת ביופסיה, אך כשלעצמה היא הסתכלות לתוך הסימפונות של הריאה, כדי לאבחן מחלות בריאה, ובכלל זה גידולים. הקליטה שלה-PET-CT מחשידה אמנם לגידול, אך אינה אמינה במאה אחוז, ויכולה להיות קליטה גם במצבים דלקתיים- ולכן הברונכוסקופיה, בתוספת ביופסיה, היא כה חיונית.

19/07/2010 | 16:05 | מאת: דפנה

תודה על המענה המהיר !

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות