מח- עצם

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

16/04/2009 | 18:52 | מאת: שרה ג,

לכל אלפי האנשים הזקוקים למח עצם. מתחננים לתורמים. מתבזים, ולכל התורמים בנקודות האיסוף, הממתינים בתורים... למה? הרי מידי יום נערכות בקופות אלפי בדיקות דם , אם זה לכולסטרול. סכרת אמוגלובין ועוד. מדוע לא לכלול גם בדיקת מח -עצם , שחולי הסרטן כה זקוקים לה? ואם בדיקה זו יקרה יותר יגיעו המבוטחים להסדר מיוחד עם הקופה, ומשימצא תורם מתאים, יחליט הוא אם ברצונו לתרום. והעיקר חברים רק בריאות.

הבעיה זה כזאת שלא כל בן אדם מוכן לזה יש כאלה שבישבילם זאת השקפה אחדת לתרום דברים מהסוג הזה כמו המח עצמות וכמובן יג גם קבוצת גיל באוכלוסיה שלא יכולה להכלל בזה במידה ויכניסו את זה כפי שאת אומרת זה כמובן רק יעלה והאחוז למצוא תורמים מתאימים יותר גבוה הבעיה שנוגדת את זה היא עלות הבדיקה של כל בדיקה כזאת.כיום "עזר מציון " אחראים לזה בארץ והם מקושרים לשאר העולם במאגר העולמי. אולי בשיטוף ומספיק כוח יהיה אפשר להגיע לדרגים גבוהיים מספיק כדי לגרום לקופות החולים והמדינה שיעזרו בעלות בדיקת המבחנות הללו אני בהחלט בעד התחלת התהליך !! ישלי את הידע והניסיון מהפעלת תחנות של עזר מציון בעיר שלי כב כמה פעמים כשהיה יום מרוכז של האירוע בברכה עומר נעים

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות