אימון לחלוי סרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

01/12/2008 | 17:47 | מאת: בשביל החיים

תהליך האימון מאפשר למתאמן לממש את הפוטנציאל שבו, להגיע להישגים ולפריצת דרךולרכוש כלים ומיומנויות שבאמצעותם ניתן יהיה להשתמש להשגת מטרות ויעדים בעתיד. מהו עבורי אימון לחולי סרטן? יש המגדירים את האימון גם כ - "אימון לחיים" וכאשר מדובר בחולי סרטן הדבר נכון כפל כפליים. כמי שחווה את מחלת הסרטן (לוקמיה), הבנתי עמוק עמוק בתוכי שבכדי שתינתן לי הזדמנות נוספת לחיות אני בוחר לקחת אחריות על חיי ורואה עצמי ( ממקום של אמונה וודאות ) מבריא מהמחלה. לא היו לי ספקות בכך!. האמנתי בעצמי ובבורא עולם שאני חווה מחלה קשה זו כדי לבצע התמרה ושינויי בחיי וכדי לחיות את היעוד האמיתי שלי. הבנתי שיש לי בשביל מה ובשביל מי לחיות והשתוקקתי לכך מאוד. כחלק מהאחריות שלקחתי על עצמי ומתוך מחויבות אישית, אני מאפשר לחולי סרטן באמצעות האימון למצוא "טעם חדש", ורצון עז לחיות מתוך אמונה ביכולות שלהם להתגבר על המחלה כשהם מסוגלים לראות את עתידם בצבעים ורודים יותר. למען הסר ספק, האימון בכלל ואימון חולי הסרטן בפרט אינו בא להשלות את המתאמן לגבי תוצאות האימון. כאשר מדובר באימון רגיל והמתאמן "כשיר לאימון", תוצאות האימון והצלחתו תלויים בעיקר במתאמן עצמו, עד כמה הוא מוכן לקחת אחריות על חייו ועד כמה הוא משתוקק לעשות שינוי בחייו. כאשר מדובר באימון חולי סרטן, האימון אינו בא כתחליף לטיפול כזה או אחר ואינו בא להבטיח שהחולה יבריא כתוצאה מהאימון!. האימון מאפשר לחולה להתמודד עם המחלה ממקום של עוצמה ממקום של קבלה עצמית ומתוך ידיעה שהמתאמן עשה את כל שביכולתו לחוות את המחלה מתוך תקווה ואמונה ומתוך יכולת לראות עצמו ואת חייו כשהוא בריא והוא מגשים חלום של מימוש והגשמה עצמית. חווית המתאמן היא בתהליך האימון לא פחות מתוצאות האימון והדבר נכון עוד יותר לגבי חולי סרטן. חוויית האימון מאפשרת למתאמן לגלות בתוכו כוחות בלתי נדלים שיתכן ולא היה מסוגל לגלות אותן ללא תהליך האימון. כוחות אלו ברגעים כל כך קשים של התמודדות פיזית ונפשית הם ההצלחה של האימון ואם כוחות אלו יאפשרו למתאמן (לחולה ) להתמודד בהצלחה עם המחלה אזי בוודאי שמדובר בהצלחה כפולה. אני מאמין באמונה שלמה שעם הידע והמיומנויות שרכשתי בתחום האימון, ניסיוני האישי כמי שחווה את מחלת הסרטן ויכולת להבין ולתקשר טוב יותר עם חולי הסרטן, יש ביכולתי לאפשר לחולי הסרטן להתמודד טוב יותר עם המציאות הקשה ולאפשר לנפש ולרוח להיות חזקה ועוצמתית ובכך גם לאפשר לגוף להירפא.

למייל שלי בציון פרטים. אני עומד לעסוק בתחום [email protected]

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות