שאלה למי שמבין

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

16/07/2008 | 14:44 | מאת: גלעד

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. מישהו יכול לומר לי מה זו ביופסייה מבלוטה בFNA ? זה בהרדמה מלאה ? כואב ?

FNA זה Fine Needle Aspiration, ז"א דיקור עם מחט עדינה. בעזרת מחט דקה שואבים תאים מתוך הבלוטה, לבדיקה במיקרוסקופ, זה לא בדיוק ביופסיה שבה ממש לוקחים חתיכת רקמה, על ידי מח עבה או בחיתוך. מכיוון שהמחט דקה זה כואב מעט, ולכן לא עושים הרדמה כללית, אלא רק הרדמה מקומית או בכלל ללא הרדמה (שגם היא כרוכה בדקירה ובעצמה מעט כואבת)

18/07/2008 | 20:46 | מאת: גלעד

כאילו הבדיקה הזו היא במקום ניתוח...? או שיכול להיות שיצטרכו בכל מקרה ניתוח??? דרך אגב אמרו לי שעושים את הבדיקה "תחת אולטרה - סאונד."

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות