רנטגן מסרטן?דחוף!

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

30/03/2008 | 17:08 | מאת: רינת

שלום ד"ר, האם עבודה כמפעיל צילומי רנטגן לאזור הפה והשיניים במשך תקופה של שנתיים יכול לגרום לחשיפה לקרינה? או שאם עומדים מאחורי מך עופרת לא נחשפים אפילו לטיפה של קרינה? שאלה נוספת אם יש במשפחה מקרי סרטן שונים בקקרבה שניה האם חשיפה כזו לקרינה יכולה להגדיל את הסיכוי לחלות??? אודה להתיחסותך !!

קרינה מיננת, כגון קרינת רנטגן, עלולה לגרום לשינויים ב-DNA ולהוביל להתפתחות סרטן. טכנאי רנטגן שעובד לא מוגן עלול להחשף למנות קרינה משמעותיות- אבל נדיר שזה קורה עם כל אמצעי המיגון והזהירות המקובלים. כל מי שעובד עם רנטגן צריך לענוד תג-קרינה, שמודד את מידת חשיפתו. ככלל- מיגון מבוסס עופרת הוא יעיל מאד ומפחית למינימום את מידת החשיפה, ולכן פרקטית אין סכנת סרטן- אחרת המקצוע היה פושט את הרגל מרוב תביעות. אני לא מכיר קשר בין חשיפה לקרינת רנטגן לבין נטיה גנטית לסרטן, תיאורטית כמובן זה יכול ליצור "אפקט מצטבר" של סכנת יתר, אבל איני מכיר ספרות התומכת בכך- בעיקר כי כמו שאמרתי המיגון של טכנאי הרנטגן הוא יעיל. לא נראה לי שיש מקום לדאגה.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות