בוקר טוב לכולן
דיון מתוך פורום נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה
הרבה בריאות וכוחות לכולן בהחלמה בגמילה בחשיבה חיובית בדברים טריביאלים כביכול בלשתות קפה ובלאכול בורקס פטריות.. חורף בפתח... כבר הורדתן בגדי מעבר? את הפוך? והמרקים על האש? תביאו שירשור מתכונים למרק נעשה בחירה בסוף של המתכונים המוצלחים ביותר.... אוהבת במיוחד מרק כתום אבקת מרק דלעת בטטה חומוס ומעט חמאה וטיפ למרק רגיל שהוא מלא בריאות לשים הרבה בצל...מבריא את דרכי הנשימה בצ'יק.
כמה מרענן לקרו פה על דברים שמחממים את הלב!!!!ואת הגוף כמובן... אז בעניין מרקים: כאשר מצוננים טוב להוסיף למרק מיסו* ואצות "קומבי". מרק קל להכנה וטעים: מבשלים כרובית במים עד שמרככת, משאירים כמה פרחים בצד, טוחנים בעזרת הסטיק (או במעבד מזון - אבל זה יותר מסובך), מוסיפים גזר וקישוא חתוכים קטן קטן (יש מנדולינה בשביל זה...), מתבלים כל אחד עם מה שהוא אוהב (אני לא משתמשת באבקות מרק אלא בחוויג', כוסברה טחונה, מלח,פלפל). מגישים על פרחי הכרובית ועשבי תיבול קצוצים. אם רוצים אפשר להוסיף בצלחת או בסוף הבישול מעט שמן זית - אני תמיד שוכחת את זה וזה עדיין טעים... *מיסו הוא ממרח מאוד מלוח עשוי מסויה וקונים בחנויות המזרח או טבע
שמתבשלים הרבה זמן ואפשר לטבול בהם פרוסת חלה טריה...
פשוט ללקק את האצבעות ואת הסיר! תאווה לעיניים ולחייך. אצלנו המרק הכתום המסורתי מכיל את שלל הירקות המבושלים כאשר הבטטה והדלעת מככבים בה כגולת הכותרת ומעניקים למרק את הכתום הכתום הזה........ כשישנם אורחים סיר ענק מתכלה תוך דקות ספורות.....והמחמאות מתובלות בחמאה שנמסה וממיסה את הלב המלבלב:-) מומלץ בחום דווקא בעיתות של קור.........