פחד מהריון לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

04/04/2005 | 10:00 | מאת: שרית

מצטערת מראש על האורך . . . אני בת 27 חולת קרוהן. לפני 5 שנים נכנסתי להריון במהלך התקף של המחלה, העובר לא התפתח ונאלצתי לעבור גרידה. לאחר שנתיים (וניתוח של המחלה) נכנסתי להריון תקין וקל ויש לי ילד מקסים בן שנתיים וחצי. לפני חודשיים וחצי נכנסתי שוב להריון, העובר לא התפתח ועברתי שוב הפלה - הפעם עם כדורים על מנת להימנע מגרידה. ההפלה עברה לא קל, מבחינת כאבים ומצב נפשי. ברגע הראשון כשיצאתי מהרופא כשלא נצפה דופק התגובה הראשונה שלי היתה שאני לא מוכנה להיכנס שוב להריון (לעולם) ושאני לא מוכנה לעבור זאת שוב. כעת שבועיים אחרי סערת הרגשות שלי בשיאה. אני מאוד אוהבת ורוצה ילדים אך הראש לא נותן לי לחשוב על זה בחיוב, מהפחד להיכנס שוב להריון ושחס וחלילה משהו לא יהיה תקין שוב ואצטרך לעבור שוב הפלה. בעלי, וכולם אומרים לי שאני לא צריכה לחשוב ככה ושאין סיבה שזה יקרה שוב (לפחות לא רפואית) ואני ממש בחרדות. אם יש מישהי שיכולה להגיד משהו - תודה. שרית

04/04/2005 | 12:36 | מאת: איה

אינני רופאה ולא מכירה את המחלה אבל יחד עם זה מבינה מאוד לליבך!!! לפני 10 שנים חליתי ב-ITP ואמרו לי בהריון הסבירות מאוד גדולה שזה יחזור מיותר לציין כמה חששתי כל ההריון שזה יחזור . תודה לאל זה לא חזר והכל היה תקין. למה אני מספרת את זה? כי ראשית אני באמת מבינה אותך במיוחד לאור העובדה שאיבדת את עוברך בגלל המחלה אבל וזה כבר ציינת מה ההסתברות הרפואית שזה יקרה שוב? עד כמה זה מסוכן בהריון נוסף? את כל אלה את צריכה לדעת ולשקול. אני חושבת שככל שהסבירות נמוכה עליך להתחזק ולחשוב חיובי למרות הכל עד כמה שניתן!!! אף אחד לא מבטיח 100% הצלחה (גם לא כשהולכים לניתוח לכן חותמים על ים טפסים) אבל חייבים לקפוץ למים אחרת לעולם לא תנסי ותאבדי אפילו את הסיכוי שיש לך להרות מחזיקה אצבעות ומתפללת לטוב! תמיד כאן איה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה