חרדה מהחיטוטים האינסופיים ביום הלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

26/03/2005 | 23:43 | מאת: דלית

שלום, אני מתחילה חודש שביעי להריון, הריון יקר. הבעיה שלי היא שאני מאוד מפחדת מכל מה שקשור לרופא נשים. כל בדיקה שגרתית בשבילי פרוייקט שאני צריכה להתכונן אליו נפשית. לא מסוגלת לשחרר את השרירים והבדיקות תמיד כואבות לי. עד עכשיו חשבתי שכשיש צירים - באים ויולדים. באמצע מקבלים אפידורל ואז - למי איכפת מה עושים לי? אבל קראתי כל מיני זוועות בספר של בר, על בדיקה של פתיחה, עם מוניטור פנימי, בדיקה של רכות צוואר הרחם וחשכו עייני - אני לא מסוגלת לעבור בדיקות ברמה כזאת! בגלל החרדה הזאת, אני מנסה להכין את עצמי למה שצפוי, זה יכול להקל עלי. רציתי לשאול עד כמה כואבת בדיקה כוללנית בחדר הלידה כשמגיעים עם צירים, האם עושים את זה באמצע ציר? מכניסים את כל היד פנימה??? (הרי אמורים להגיע עד לראש העובר כדי לראות איפה הוא ומה המצב...) מה קורה לנרתיק? הוא מתקצר לפני הלידה? מתרחב לבד או שקורעים אותו בבדיקה הזאת? נשמע לי התעללות של ממש... הצילו!!!

27/03/2005 | 19:01 | מאת: איה

מבינה אותך לגמרי! גם אני לא הרגשתי נוח עם כל הבדיקות הפולשניות הללו ומצד שני אין כל כך הרבה אז לא נורא. מה עזר לי להשאר נינוחה ורפויה היה נשימות שביצעתי בזמן הבדיקות הללו. לקחתי אויר מהאף והוצאתי אותו לאט לאט מהפה ממש כמו שעושים בזמן ציר. במהלך השהיה בחדר לידה מחכים לפתיחה של 10 ס"מ. מידי פעם נכנסת המיילדת ובודקת. לא הכי כואב אם מבצעים נשימות או לחילופין עושים עיסוי פירנאום להגמשת איזור החיץ למניעת חתך (כך את כבר מוכנה לחיטוט שם באותה דרך כי העיסוי תורם לתחושה שמכניסים ידיים שם) לקראת הלידה צוואר הרחם מתקצר ויש מחיקה של 100% בשפת המיילדים. לנרתיק לא קורה כלום רק צוואר הרחם שסגור כעת מתקצר ונפתח כדי שהראש יצא זה נשמע מלחיץ, נשמע כמו שאמרת התעללות אבל זה לא כך!!! לא יחטטו הרבה ולא יענו אותך יהיה בסדר!! לא לדאוג תמיד כאן איה

27/03/2005 | 22:40 | מאת: דלית

איזור החיץ זה הנרתיק? ואגב אני מתחילה את הקורס הכנה ללידה בבית החולים שבו אני אלד כנראה כי הוא הכי קרוב. עכשיו אני ממש מתה מפחד. אם הנרתיק נשאר רגיל בזמן הצירים, ובגלל שגם בדיקה שגרתית בשבילי היא בעייתית, בדיקה של מיילדת או רופא, לא חשוב, נשמעת לי בלתי אפשרית בכלל... אצלי... ברור לי תיאורטית כמה חשוב להרגע, אני גם ממליצה את זה על ימין ועל שמאל לכולם. אבל אני בעצמי קצת הסטרית. אני כבר רואה איזה בעיות אני אעשה לצוות ובעיקר לעצמי בזמן הלידה... וזה מפחיד אבל אין ברירה - ללדת צריך... :(:( מצחיק שלא הכאבים הם שמפחידים אותי.

27/03/2005 | 22:20 | מאת: יהודית. ב .מיילדת מוסמכת

דלית שלום.את חייבת ללכת לקורס הכנה ללידה פרטי או קבוצתי ע"מ לקבל אינפורמציה נכונה מאנשי מיקצוע מתאימים וזאת כדי להוריד את רמת החרדות שלך.בכל בי"ח קיים שרות כזה ואולי כדאי שתיפני לבי"ח בו את מתכננת ללדת.חבל שאני לא יכולה להראות לך מיכתבי תודה של יולדות שהודו על חווית לידה מדהימה.ככל שתבואי רגועה יותר כן יקל לך.מאחלת לך לידה קלה ובטוחה.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה