אדמדמת בהריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

24/03/2005 | 08:47 | מאת: דקלה

שלום ובוקר טוב איה ! אני בתחילת החודש החמישי להריוני (שבוע 20)... ואחותי הקטנה בת ה5 היתה עם תינוקת שנדבקה באדמדמת....(היא היתה איתה בזמן הדגירה של המחלה) וכמובן שגם אני באתי במגע עם אחותי...שאינה פיתחה עדיין את סימני המחלה.... אני נורא מודאגת שמא היא נידבקה וגם אני ידבק מימנה..... רציתי בבקשה לדעת קודם כל מהם סימני המחלה???? והאם זה מסוכן בהריון? ואם חלילה נידבקים מהם ההשלכות? ומה הסכנות לעובר אם יש? יש לציין שבילדותי חוסנתי רק פעם אחת לאדמת !!!! האם זה קשור??? תודה על ההתיחסות ובבקשה תרגיעו אותי אני ממש ממש מודאגת. תודהנ מראש ויום טוב! דקלה

24/03/2005 | 10:14 | מאת: הי דקלה

אהלן, אני אמנם לא איה.. אבל יכולה להמליץ לך לפנות לרופא המשפחה ולבקש לבדוק נוגדנים לאדמת בדם, לרוב בודקים זאת לפני ההריון, אך מוטב מאוחר... בכל מקרה, כדי לך להפנות במקביל את שאלתך , אם לא עשית זאת עדיין, לפורום מומחה- הריון ולידה, יש גם בתפוז, וגם כאן בנענע. בכל מקרה, כדאי לא להשאר כך, ללא תשובות, כי רק חוסר הוודאות בעניין...לא נעים בכלל. יכול מאוד להיות שאת בסדר ולא נדבקת.. פורים שמח shar

24/03/2005 | 13:13 | מאת: דקלה

תודה חמודה .....אני באמת יעשה זאת. פורים שמח דקלה

24/03/2005 | 12:48 | מאת: איה

לראות אם את מחוסנת לדמת או לא? כי אם לא ממש מוזר זאת אחת הבדיקות הראשונות שבשגרת ההריון....... אם את לא מחוסנת רצוי מאוד שלא תתקרבי לילדה תבדקי את זה עם הרופא שלך את חייבת לדעת חג נפלא איה

24/03/2005 | 16:44 | מאת: דקלה

היי איה ! תודה על התשובה וחד פורים שמח לך ולבני משפחתך..... בעיקרון בתחילת ההריון לקחו לי דם לנוגדני אדמת אבל....בקופת חולים כללית החליטו שא עושים יותר את הבדיקה הזו...(כניראה שעולה להם הרבה כסף) אז ככה שלא קיבלתי תשובה.... ובטיפת חלב אמרו לי שבעזרת השם אחרי הלידה אני יקבל חיסון שני לאדמת. אני בכל אופן יתייעץ עם הרופא שלי.... תודה מראש. דקלה.

25/03/2005 | 19:04 | מאת: לאיה

אדמדמת זו מחלה שונה. זו לא אדמת

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה