חרדות

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

29/11/2004 | 09:46 | מאת: דניאל

שלום לכולם, שמי דניאל, אני בת 29 וזהו הריון ראשון שלי. מאוד שמחתי על כניסתי להריון וקניתי לי ספר מידע של בר, הספר עורר בי חרדות קשות, כל דבר שאני קוראת בספר אני מתחילה לחשוש שיש לי אותו. הזמן לא עובר עד הדופק ובנוסף לכל יש לי רופאת נשים שמתנהגת אליי בצורה משפילה, לא נראה לי שהיא שמעה על חרדות בתקופת הריון. מאוד קשה לי!!! והמזל היחידי הוא שיש לי בעל אוהב ותומך, אבל הוא בעבודה כל היום ואני מטריפה אותו. מקווה להתגבר על העניין, אני ממש בהתחלה.

29/11/2004 | 13:58 | מאת: איה

מזל טוב על ההריון אגב גם לי יש את הספר של בר והייתי מלאת חרדות בהריון. קראתי רק מה שצריך לא מעבר לשבוע שלי ולא על הלידה. זה הלחיץ אותי גם. בר כותב הכל לכסות את כל המקרים זה לא אומר שדברים מפחידים שכתוב בספר יהיה אצלך. אל תדאגי ואם זה עושה לך כזה רע עדיף שכרגע לא תקראי ותשאלי מה שחשוב לך. שוב אנחנו כאן כל מה שתזדקיי. אמנם לא הבעל אבל בהחלט נעזור לך ונתמוך

29/11/2004 | 14:00 | מאת: איה

שקלת להחליף אותה? אני החלפתי 3 עד שמצאתי אחד מתאים לי זאת זכותך והכי חשוב שיהיה לך מישהי טובה להעזר בה במיוחד לאור חששתיך צרי קשר עם הריונית בפוטנציה היא גם מחפשת רופאה ושלחתי לה המלצות של רופאות שלדעת נשים מטופלות שלהן הן נפלאות. אולי תמצאו יחד רופאה טובה

29/11/2004 | 18:49 | מאת: דניאל

הי איה ממש תודה על העידוד. באופן עקרוני אני מצליחה להרגיע את עצמי אבל אתמול זה היה ממש השיא כשהרופאה שלי התנהגה בצורה כה מחפירה ומעליבה. יש לי תור אליה עוד שבוע ויומיים לדופק ואני לא מתכוונת לחזור אליה לאחר מכן. המחזור האחרון שלי היה ב- 20.10 לפי מה שהיא אמרה לי אני אמורה להגיע אליה ב- 8.12 בנוסף קראתי את זה באחת מטבלאות המעקב האינטראקטיביות ואני ממש מקווה שיראו את הדופק אני לחוצה מזה. את יכולה לומר לי אולי איזה שבוע אני? באתר האינטרנר רשום שבוע שישי ושישה ימים למרות שלדעתי זוהי אינה הספירה של הרופאה שלי. אתמול הייתי אצלה וראו שק הריון בלבד. זהו, נוסף לכל הצרות אני גם לא עובדת עכשיו, כלכלית אנחנו בסדר גמור אבל השעמום הורג אותי!!! ואני חושבת שזה מה שגורם לי לקריאת ספרים וכניסה לכל האתרים המלחיצים הללו... אני בתהליך של קבלת עבודה ואני מקווה שזה יצליח. זהו, המון תודה, דניאל.

29/11/2004 | 19:08 | מאת: shar

הי דניאל, האם היו לך חרדות לפני ההריון? אם כן, איך התמודדת איתן? אנחנו מנסים להכנס להריון ואני מאוד פוחדת מכל התהליך הן של ההריון עצמו והן מהלידה. אשמח לשמוע על הדרך שלך להתמודד. בקשר לרופא/ה אני בקופ"ח מכבי וגם מחפשת רופא/ה קשובים ועדינים, אם את גם במכבי והצלחת למצא פיתרון אשמח לשמוע. מדהים כמה קשה למצא ואיך כל כך הרבה נשים מתפשרות.

30/11/2004 | 09:41 | מאת: דניאל

הי shar , אצלי החרדות החלו כמה ימים לפני החתונה, שמשהו יקרה וכו'.. ומאז (כמה חודשים)זה קיים וזה ךלא קל ונוגע ברוב תחומי החיים. רצינו מאוד להיכנס להריון, היו לי חששות ופחדים שמה יהיו לי בעיות וכו'ועכשיו הפחד הוא בעיקר מהריון לא תקין. החרדות משתנות בהתאם לתקופה בה אני נמצאת ולדברים שמעסיקים אותי באותה התקופה. ברור שגם הלידה עצמה מלחיצה אבל לא ברמה כזו של חרדות, לא אצלי לפחות. אני חייבת לומר עד לפני כשלוש שנים היתה לי בעיה של ביקה גניקולוגית, הרופא פשוט לא הצליח לבדוק אותי, הייתי כולי מתכווצת מכאב חשבתי שמשה אצלי לא בסדר עד שעברתי לרופאה מקסימה במדיכל סנטר בהרצליה, ספרתי לה את הבעיה, היא היתה סבלנית ואף הצליחה לבדוק אותי בנסיון ראשון. לצערי אין לרופאה אולטרסאונד וזה מינוס רציני. כרע אני מטופלת אצל רופאה שיש לה אולטרסאונד אבל הצורת דיבור/ התנהגות שלה היא פשוט מתחת לכול ביקורת. אני מחפשת כרגע רופאה ואני אשמח לעדכן אותך בממצאיי. רק טוב, דניאל.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה