דאגות ולחצים בהריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

19/07/2015 | 15:26 | מאת: תמי

שלום, האם דאגות ולחצים זה מזיק לעובר בשבוע 10+4? ועל מה בדיוק ההשפעה?...אני ממש מודאגת שאני מזיקה לו, חייבת להירגע.. וכל עוד שאין כאבים, אז אין סיבה לדאוג? כי אני דואגת גם כשאני לא מרגישה כלום,רק בחילות.

20/07/2015 | 08:20 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום תמי דאגות בהריון הן דבר נורמטיבי, ביחוד בשבועות מוקדמים שעדיין לא חשים את העובר ואז לאם אין דרך לעקוב באופן יומי אחר מצבו. ההשפעה על העובר תלויה ברמת העקה (לחץ) בו שרוה האם. אם מדובר ברמת חרדה גבוהה המופיעה באופן יום יומי, כדאי לגשת להתייעץ לגבי טיפול ממספר סיבות: א. רמת חרדה גבוהה פוגמת באיכות חיי האשה ההרה ובחווית ההריון. ב.העובר עשוי להיות מושפע מחומרים שמשוחררים בעת רמות חרדה גבוהות(הרי מדובר בזרם דם משותף). ניתן להתייעץ הן במסגרות ציבוריות המתמחות בבריאות הנפש של האישה בעת הריון(מרפאה פרינטלית)כמו במרכז הרפואי באיכילוב,או לפנות לאיש מקצוע המתמחה בכך במסגרת פרטית. בהצלחה. ד"ר גבי אייזנברג רומנו

20/07/2015 | 11:36 | מאת: תמי

איך זה משפיע על העובר בדיוק? מה יכול לקרות לו? גם בשבועות מוקדמים זה יכול לפגוע? השאלה היא יכול להיות שזה לא פגע בו וזה רק פוגע אם אני ממשיכה להיות לחוצה לאורך כל ההריון? ואיך זה מתבטא רמות חרדה גבוהות? לפעמים יש לי מחשבות באפן יומיומי, אין לי דפיקות לב חזקות אבל מרגישה לעיתים רחוקות קשיי נשימה...

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה