דיכאון בהריון ואופוריה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

09/04/2015 | 01:06 | מאת: דנה

היי אני בת 35 לאחר לידה שלישית הריון היה קשה דיכאוני מאוד הלידה לעומת זאת היתה קלה מהירה ביותר וההחלמה טובה כעת אני באופוריה ובאושר גדול כיומיים לאחר לידה אני ממש מפחדת בעקבות ההריון המדכא שהכל יתפוצץ לי בפרצוף ואני אתמוטט ואהיה לאחר החזקה הביתה או בברית אני באנדרלין ובשמחה גדולה עכשיו אבל מאוד חוששת מההמשך מה עושים ????

12/04/2015 | 09:30 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום דנה אאופוריה לאחר לידה היא מצב מוכר ויש לה בסיס פיזיולוגי. מהתאור שלך לא הבנתי אם יש ברקע הפרעת מצב רוח מאובחנת. בכל מקרה אם היה דכאון במהלך ההריון מומלץ לפנות להערכה ואם יש צורך, לטיפול לאחר הלידה בכדי לנסות למנוע התפתחות של הפרעות מצב רוח לאחר הלידה.התערבויות בסמוך ללידה הן בהחלט יעילות.ניתן לבצע את ההערכה במערכת הציבורית או הפרטית. כמו כן, חשוב מאד להקפיד על שנת לילה תקינה,גם במחיר האכלה מבקבוק על ידי אדם אחר (חלב שאוב או תחליף חלב). בהצלחה ומזל טוב ד"ר גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה