חרדה מהריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

11/02/2015 | 12:08 | מאת: ללי

שלום רב, בתי בת 4 מאז ההריון והלידה אני בחרדות יום יומיות ופחד מהריון , כניסה להריון ולידה . פחד שמשתק אותי מלחשוב על עוד הריון. כל אישה בהריון, חדר לידה מעוררים בי חרדה מטורפת. כמו כן מטופלת בלוסטרל הדיכאון איינו אבל החרדה כאן והיא בעוצמות כבדות שעוצרות את חיי ומונעות ממני להתקדם והמשיך כמו כולם. כמו כן הפחד העצום מלהכינס להריון ומנגד הרצון בעוד ילד/ילדה אך הפחד גדול מהרצון. איך עוברים את זה והאם יש סיכוי תודה מראש

12/02/2015 | 10:39 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום ללי התופעה שאת מתארת מוכרת ואפילו די נפוצה, למרות שלא מרבים לדבר עליה בפומבי.המצב בהחלט ניתן לטיפול. ממליצה על טיפול פסיכולוגי אצל מטפל/ת המתמחים בנושא.טיפולים מסוג זה ניתן לקבל במרפאה ציבורית (למשל המרפאה לבריאות הנפש של האשה באיכילוב) או באופן פרטי. בהצלחה ד"ר גבי אייזנברג רומנו

19/02/2015 | 16:56 | מאת: ללי

תודה רבה על תשובתך המהירה והמעודדת:) אני מטופלת כבר שנים וכרגע עברתי למטפל התנהגותי, אך לא נראה לי שזה עוזר. האם יש משהו יותר נקודתי מישהו שמטפל בבעיה ספציפית זו? התקשרתי לאיכלוב ואין שם כבר את הטיפול בבעיית הטוקופביה.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה