הריון לא מתוכנן וחוסר החלטה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

16/08/2013 | 14:03 | מאת: יעל

היי אני בת 34 בהריון שלישי לא מתוכנן. אני בשבוע 5 5. מתלבטת אם לבצע הפסקת הריון כיוון שאני מרגישה במצב רוח ירוד, לא מדמיינת את עצמי שוב אמא לתינוק עם כל הקושי בכל. הקטן שלי בן 5 ואני מרגישה שכבר זה הפרש גדול וגם שסוף סוף השתחררתי מהכבלים באיזשהו אופן. גם היחסים עם בעלי לא בשיאם. אני מרגישה בודדה. לא שיתפתי אני שבוע וחצי מסתובבת עם הידיעה ולא מצליחה להחליט רק כי אולי מתישהו בעתיד אצטער. פוחדת משתי ההחלטות אבל בכל אופן מרגישה יותר חרדה מכך שאלד ולא אבין מה עשיתי לעצמי. גם ככה אני קצת חסרת סבלנות לילדיי הבוגרים. בשבוע האחרון עצבנית מאוד. מדוכדכת. אנא עיזרו לי

17/08/2013 | 06:31 | מאת: צביה רן

שלום יעל, אכן התלבטות קשה, ואין עצה על רגל אחת שיכולה לעזור. עליך לחשוב קודם כל אם את רוצה להמשיך לחיות בצורה שבה את חיה או היית רוצה לשפר אותם. אם כן, זה הזמן וזו השעה. ממליצה לך מאד ללכת עם בעלך ליעוץ זוגי. את בסך הכל אשה ממש צעירה וחבל להמשיך בצורה הזאת. לא העלית כאן רצון לשינוי רק אי שביעות רצון מהמצב הקיים. הפרש של 5 שנים מהבן הקודם הוא עדיין לא הפרש גדול מדי. אני מאד בגישה של לתקן מצבים במקום להמשיך בצורה הנוכחית. אם תכתבי באיזה איזור מגורים את חיה (את יכולה לכתוב גם בפרטי עם את רוצה) אוכל לנסות לברר לך שם של יועץ זוגי קרוב למקום מגורייך. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה