חרדה מלידה ומבדיקה ע"י רופא גבר

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

08/07/2013 | 11:24 | מאת: rose

שאלה לגבי לידה ,באלו בתי חולים ממשלתיים יש אפשרות להזמין מיילדת אישית ולוודא שרופאים לא מתקרבים אלייך (חוץ מבמקרה שבו יש צורך רפואי אמיתי ) ? הבנתי שמשרד הבריאות הוציא את זה מחוץ לחוק . כוונתי היא שאת כל תהליך הלידה תנהל רק מישהי אחת שאותה אני בוחרת ושאנשים נוספים לא יתערבו (סטודנטים לרפואה ,רופאים ומיילדות שמתחלפות כל הזמן).איך אני יכולה לוודא שרופא גבר לא יתקרב אליי ? איך אפשר לארגן דבר כזה ? או שאני חייבת למצוא בית חולים פרטי ? איפה אני מוצאת רשימה של מיילדות כאלה ? בנתיים כל האינטרנט רק מלא בסיפורי זוועה על בתי החולים, מה עושים ?

09/07/2013 | 06:03 | מאת: צביה רן

שלום רוז, את יכולה לחפש בגוגלל: מיילדות פרטיות, את גם יכולה לחפש רופאה מיילדת, כי מיילדת לבד לא רשאית לבצע את כל מהלך הלידה ללא פיקוח רופא/ה. תבדקי במעייני הישועה בבני ברק, בגלל שזה בית חולים חרדי, סביר להניח שיש יותר רגישות לעניין. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

18/07/2013 | 10:34 | מאת: ג'יני אושרי

שלום רוז. לגבי אפשרות למיילדת פרטית הייתי מציעה לך לבדוק עם זהר מאתר "זוהר בדקה " יש שם באתר מידע מעודכן על כל בתי החולים בארץ והנהלים השונים בהם. אפשר גם לקבוע פגישה אתה. מלבד זה יש לי כמה הצעות : אם לא מתאפשר לך לקחת מיילדת פרטית לבחור לך דולה שתכיר ותלווה אותך מלפני הלידה ועד אחריה, היא גם תדע בדיוק מה מפריע לך ותנסה להשפיע על כך שתבדוק אותך רופאה ולא רופא. כדאי מאד להתקשר לבתי החולים בסביבתך להסביר שאת מבקשת לא להבדק ע"י גבר ולשמוע את תגובתם האם יש להם מספיק רופאות נשים בכל משמרת שסביר שיוכלו למלא את בקשתך. כמו כן הייתי מגיעה לבית החולים עם תוכנית לידה ומציינת בה את הבקשה המפורשת וכמו כן שאת מבקשת שלא יכנסו סטזרים ואנשים שאינם נחוצים. אם במהלך הלידה נכנס משהו שמפריע לך באיזשהי דרך (גם אם היא לא הגיונית ומוזרה ) זכותך לבקש שלא יהיה שם. זכרי את לקוחה של בית החולים ויש לך זכויות ! ומעבר לכל זה אם את מרגישה חרדה מהמחשבה שאולי גבר יבדוק אותך הייתי מציעה לך לעבור טיפול אשר מאפשר לך לקבל את האפשרות שאולי למרות כל מה שתעשי זה אכן יקרה ואיך תצליחי להתמודד עם זה. בהצלחה. ג'יני אושרי-מטפלת מוסמכת בדמיון מודרך ופרחי באך דולה-מדריכת הכנה ללידה לידה טבעית אחרי קיסרי או לידה טראומטית 052-2449661

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה