מלאת חששות לקראת לידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

16/10/2012 | 18:43 | מאת: מלאת חרדות

שלום אני בת 33 הריון ראשון שבוע38+6 . הריון תקין עד כה. בשבועיים האחרונים אני מרגישה חרדה ומצוקה גדולה מהלידה הקרבה... אני חוששת שיקרה משהו לתינוקת בעת או לפני הלידה, אני חוששת שיקרה לי משהו והילדה תישאר ללא אמא או עם אמא לא מתפקדת :( בנוסף אני מפחדת שלא אוכל או אדע לתפקד לאחר הלידה... אני מרגישה שהחרדות גוברות עלי ואני לא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר... בנוסף לכל אלו אימי עברה לידות מאוד קשות וכך גם חלק מחברות סביבי ואני מפחדת מהלידה עד כך שאני לא בטוחה שאוכל לעבור אותה ואני מעדיפה קיסרי ( אין צידוק רפואי לקיסרי ואני גם פוחדת מניתוח...) אני יודעת שאני נשמעת קצת כמו ילדה מפונקת, ואולי עולה השאלה אם חשבתי מספיק על ההריון ואין לי תשובה על כך אך אני באמת מרגישה מצוקה גדולה ואין לי עם מי לדבר, כולם (כולל בעלי) אומרים לי שיהיה בסדר ואין סיבה שלא... איך אני מתגברת על פחדיי? ואיך אני מגיעה. במצב נפשי סביר ללידה?

17/10/2012 | 05:05 | מאת: צביה רן

שלום לך אשה יקרה, המצוקה שלך מובנת לחלוטין, יתכן שהיא נובעת מהסיפורים של אמך על הלידות הקשות שלה ועל הסיפורים הנוספים שאת שומעת. המלצתי לך, התקשרי לדולה שתכין אותך ללידה. הכנה טובה ללידה, שיכולה להיות אפילו פגישה אחת או שתיים, יכולה להפוך את הלידה הזאת לחוייה מעצימה ביותר. אם יש לך האמצעים הכספיים לממן דולה ללידה, הייתי ממליצה ביותר. באמת, אין שום צורך שתסתובבי עם המטען הזה, כשאין לך עם מי לדבר. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה