בהריון שבוע 9 מבנק הזרע ופוחדת שאני לא אתחבר לתינו

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

07/07/2012 | 11:06 | מאת: רוני

היי צריכה עזרה! אני בת 39 , הייתי בזוגיות 3 שנים , עד לפני חצי שנה. אחרי שניפרדנו חודשיים אחרי הייתי אצל רופא נשים ונאמר לי שיש לי בעיה רפואית שבעקבותיה עליי להאיץ את העניינים באם אני רוצה ילדים.. כעבור חודש כבר הייתי בבנק הזרע , ועברתי טיפולי הפרייה מתורם אנונימי, וכיום אני בשבוע ה-9 להריון. בימים האחרונים תוקפות אותי חרדות ומחשבות שמא אני בכלל לא אתחבר לתינוק/ת. אני בחורה מאוד רומנטית וכל חיי הייתי בזוגיות ואהבות , ותמיד רציתי תינוק בדמוי האהוב שלי... וכעת יהיה לי תינוק/ת שלא קשור לשום אהוב ולבן זוג.. רק אליי.. כנראה אני לא ממש עפה על עצמי כאדם.. ומפחיד אותי שאם הוא יהיה דומה רק לי אני לא ממש אוהב אותו/ה אתחבר אליו...

08/07/2012 | 07:22 | מאת: צביה רן

שלום רוני, את בחורה אמיצה. להחליט להביא ילד לעולם לבד אינה החלטה פשוטה. החששות שלא תתחברי לתינוק הן חששות נורמליים לחלוטין, אך תהיי בטוחה שאם תהיה פתוחה אל התינוק, ואני לא אומרת לאהוב אותו אהבה עיוורת מן המפגש הראשון, התינוק יעשה את העבודה שלו. כתבת: "מה יהיה אם יהיה דומה רק לי, אני לא אוהב אותו". חשבי לרגע: האם את אוהבת את עצמך? יתכן שזה יביא אותך לעוד הרהורים. אם המחשבות האלו מטרידות אותך ומנהלות את סדר היום שלך, כדי שתלכי לכמה שיחות עם מי שמטפל בעניינים רגשיים. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה