גרידה - אשתי לא מוכנה אפילו לשמוע על זה..

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

04/07/2012 | 21:03 | מאת: אלף

שלום, אנחנו זוג צעיר (אני בן 25, אשתי בת 20), נשואים שלושה חודשים. לפני כחודש וחצי גילינו שאנחנו בהריון... המחזור האחרון של אשתי התחיל ב 24/4/2012. ב 8/06/2012 אשתי עברה אולטרסאונד ראשון, בו ראו שק הריון תקין בגודל של כסנטימטר, אז הרופאה העריכה שמדובר בשבוע החמישי להריון. ביום ראשון האחרון הגענו לרופאת נשים, וראינו באולטרסאונד שוב שק הריון בגודל של 3.5 ס"מ, אך השק ריק. נבהלנו מאוד בהתחלה שכן אנחנו זוג צעיר וחסר ניסיון, אפילו לא שמענו על מצב דומה לפני כן. מיד לאחר מכן עלינו למיון בבית החולים, שם שוב ראינו שהשק ריק, והרופאה העריכה שמדובר בשבוע 8 וחצי (למרות שלדעתנו מדובר בשבוע שישי אבל...איך נתווכח?).. הרופאה ישר החליטה נחרצות שעל אשתי לעבור גרידה, כשלפני זה מעולם לא שמענו על דבר כזה... היא קבעה חד משמעי שזה המצב ושעדיף לא לחכות להפלה טבעית בבית. לאחר מכן שאלנו אותה על עוד פתרונות - והיא הציעה כדורים ווגינלים (נרות) שיגרמו להפלה. הוסבר לנו שאין עובר וגם לא היה, פשוט לא התפתח דבר בשק ההריון. הפנמנו שלא היה דבר ושתינוק לא יצא כאן, אבל אשתי לקחה קשה מאוד את כל נושא הגרידה, ואני מבין אותה מאוד. אשתי היא בחורה צנועה מאוד, ובלי קשר לדת - עוד מילדות העדיפה לא להיבדק אצל גברים ואף התעקשה על כך, אפילו כשמדובר על בדיקות לא חודרניות. אשתי מאוד חוששת מרופאים, מרופא שיניים ועד לגרידה. היא מאוד חרדה מהמצב ואני מבין אותה וכואב לי מאוד, אני והמשפחה מסביב מנסים להסביר לה ולתמוך בה, ולהבהיר לה שאין מה לעשות - כמו שהוסבר לנו פעמיים בבית החולים - אין פתרון מלבד גרידה. היא לא מוכנה לקבל את זה ומבטיחה לנו שאין סיכוי בעולם שתיגש לגרידה. אתמול שוב עלינו למיון בגלל שהיו לה כאבי תופת בבטן, מסתבר שיש לה גם וירוס ושלשולים בלי קשר (כנראה) למצב.... במיון אתמול פעם ראשונה החליטו לקחת לה בדיקת דם... שוב עשו אולטראסאונד וכמובן לצערנו לא ראינו עובר בשק. האחות שם אמרה לה שכמו שהיא רואה אותה, קטנטונת וחמודה - יהיה לה קשה לעבור את הכדורים הוויגנליים (נרות) כי זה יכאב מאוד, ושעדיף לה לעבור גרידה וכמה שיותר מוקדם. אנשים יקרים, אנחנו כבר כמה ימים ככה, אני מאוד חושש לאשתי וממה שצפוי. אני לא רוצה שהיא תדמם בבית ואז נעלה בלחץ למיון חלילה עם איבוד דם ואז בכל מקרה יעשו לה גרידה כשהיא עוד יותר בלחץ.... הסברתי לה שעדיף לעלות מסודר עם תור וצום ולעבור את זה... אפילו עשיתי איתה משחק תפקידים שאני האישה והיא הגבר, ומה היא הייתה מציעה לי במצב הפוך אם הייתי אומר לה שאני לא מוכן לעבור את זה.. מה היא הייתה מציעה לי - להשאיר את זה בגוף שלי ולסכן את העתיד מבחינת זיהומים וכו'? אני משתדל לא להלחיץ אותה, וחבל שאני לא יכול להעביר את זה לעצמי, אבל בכנות אני לא יודע מה לעשות. קבענו בכל מקרה תור לגרידה לשבוע הבא אבל היא כבר הודיעה חד משמעית שאין סיכוי בעולם שהיא תעבור את זה. אני שוב מזכיר את הנקודות שלה: * לא מוכנה לעבור טיפול אפילו לא חודרני מגבר (הסברתי לה שאין לי שום בעיה עם זה ושזה בסדר גמור, זה טבעי לחלוטין וזה עניין בריאותי) * חוששת מהטיפול עצמו וההשלכות של הגרידה * חוששת מהכאבים * חוששת מההרדמה - לא להיות מודעת למה שעושים לה בבקשה תנו עצות, כי למרות שאני אופטימי מטבעי ובעל עצות רבות, כרגע אני לא יודע מה לעשות ואיך להוציא אותנו מהמצב הזה. כבר הבאנו לה דוגמאות של נשים שאנחנו מכירים שכן עברו את זה והצליחו ללדת, זה לא משכנע אותה. אין היא לא מוכנה לשמוע אפילו על הנושא, היא ישר שומעת ומתפרצת בבכי, היא כבר כמה ימים בעצבות. אין לי מושג מה לעשות ואני מאוד חושש - מה קורה במצב שאנחנו מחכים עוד חודש-חודשיים שיפול לבד ואז לקבל את ההחלטה? היא כבר בשבוע 9 +... האם יכול להיווצר זיהום מסוכן? סכנת חיים חלילה? זה לא פורום שיתן לי פתרון רפואי (עד כמה שהבנתי) אלא איך להתמודד עם המצב ולגרום לה לבצע את הפעולה הזו שהיא חובה. רק לתת טעימה - היא בחורה מדהימה, חייכנית טובת לב, אבל כשזה נוגע לרופאים וניתוחים היא לא מוכנה לשמוע כלום, היא נאטמת ובוכה. תודה מראש...

05/07/2012 | 07:17 | מאת: צביה רן

תשמע, אתה בעל מקסים ורגיש, ומזמן לא התרגשתי כל כך מפניה כזאת בפורום. בכל מקום יש רופאת נשים. לא אפשרו לה להיבדק ע"י רופאה? הפלה בעזרת כדורים לוקחת כמה ימים, ולפי מה שהבנתי גורמת לכאבים רבים, ובסופה, לפעמים גם צריך לעשות גרידה, לוודא שהרחם נקי. לגבי ההרדמה בהפלה היא מאד קלה ומתעוררים אחרי זמן קצר, והולכים הביתה עם הוראות טיפול. אם זה יעזור, אני מוכנה לדבר עם אשתך בטלפון, אם היא מוכנה. ואם היא כל כך חוששת מפני טיפול של גבר, ואין גניקולוגית בבית החולים שהלכתם אליו, אפשר לעשות גרידה גם באופן פרטי. מאחלת לכם רק טוב, תוכל למצוא את הפרטים באתר שלי שמופיע בקישור שבחתימה. צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

05/07/2012 | 17:07 | מאת: לאלף

אני לא רופאה וכמובן שלא אייעץ דבר מהבחינה הרפואית.. דבר אחד אתה יכול להעביר לאשתך: מנסיוני הרב - בהחלט יש בין הרופאים הגברים התייחסות לעיתים יותר טובה ,נעימה ואמפטית מאשר אצל חלק של הרופאות. מה שאומר שבהחלט ייתכן שאצל הרופא המסויים היא תרגיש יותר טוב מאשר אצל הרופאה המסויימת. בוודאי שיש מצויינים, גם מבחינת הרמה המקצועית וגם מבחינת היחס, אצל שני המינים, שהרי אין כלל הכללה ..

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה