הריון 5 רצון גדול ופחד

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

16/01/2012 | 10:09 | מאת: מלי

שלום רב אני כמעט בת 37, יש לי 3 בנים ובת בגילאי 10,9,5,3 אחרי הילד האחרון עברתי תקופה מאד קשה כנראה של דכאון שלא טופל, התחלתי בטיפול פסיכיאטרי וכיום כבר חצי שנה מטופלת בציפרלקס וריספרדל ובמקביל בשיחות אצל פסיכולוג. כיום אני מרגישה הרבה יותר מחוזקת, התרופות עושות פלאים וגם השיחות. אני מרגישה גם משוחררת יותר כי ילדי גדלו והם עצמאיים יותר. בזמן האחרון אני חושבת על ילד נוסף, מאד רוצה עוד בת, המחשבות לא עוזבות אותי והרצון לחבק תינוקת הוא ענק. אני מפחדת שלא אכנס שוב לדכאון מהקושי שמלווה בגידול תינוק נוסף ואומרת לעצמי שיש לי ילדים בריאים ומה אני צריכה את זה עכשיו, אולי אני אשקיע בילדים ואהנה מהחופשיות. אבל הרעיון ללדת פעם אחרונה ודי לא מניח לי, אני ממש רואה את עצמי מחבקת תינוקת קטנה (יש לה כבר שם) האם היום שאני מחושקת ע"י תרופות ושיחות הדרך תהייה קלה יותר? תודה רבה על תשובתך

16/01/2012 | 13:57 | מאת: צביה רן

שלום מלי, את יודעת, עם רגשות לא מתווכחים. לפני היריון נוסף כדאי לך לדבר עם הפסיכולוגית שלך. לדעתי, הטיפול הפסיכולוגי עוזר לך יותר מתרופות, אך על הפסקת תרופות עליך לדבר הן עם הפסיכיאטר והן עם הפסיכולוגית. נסי להבין אתה, למה חשוב לך ללדת ילד נוסף. ובנוסף חשבי היטב: ואם זה יהיה בן נוסף, איך תגיבי? אשמח לתשובותיך. צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

17/01/2012 | 10:38 | מאת: מלי

קבעתי תור למחר להוצאת ההתקן. שוחחתי עם הפסיכיאטר לדבריו אין בעיה להמשיך עם הציפרלקס גם בתקופת ההריון , לגבי הריספרדל ננסה להפסיק ולראות איך אני אסתדר. לגבי שאלתך אם זה יהיה בן, גם בילד הרביעי קיוויתי נורא לבת והגיע בן מהמם שלא הייתי מחליפה אותו לעולם, הכי מחבק ומנשק מכולם. אז נראה לי שנסתדר למרות שאני אעשה את כל המאמצים שזו תהייה תינוקת. תודה על תשובתך, עודדת אותי מאד.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה