חרדות בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

14/01/2012 | 00:01 | מאת: שירה

אני בשבוע שמיני ושישה ימים בהריון רצוי ומבורך. עד לפני כמה ימים היו לי סימני הריון כמו בחילות קלות (לא הקאות), עייפות, ובעיקר החזה שהתנפח וכאב. עשיתי אולטרסאונד לפני שבוע וחצי, הכל היה תקין, היה כבר דופק וראו עובר. בכמה ימים האחרונים פתאום נעלמו הסימנים. לא בחילות, לא עייפות ואפילו החזה מראה סימני רגרסיה... כל זה גורם לי לחרדות שהההריון הפסיק להתפתח, זה כמעט כל מה שאני חושבת עליו, וקשה לי לישון בלילות. התור הבא אצל הרופא רק בעוד שבועיים, קשה לי לדעת איך אעביר את הזמן עד אז.. האם זה הגיוני שככה נעלמו הסימנים?

14/01/2012 | 11:17 | מאת: צביה רן

שלום שירה, אם בגוף את מרגישה בסדר, כדאי לך להתחיל להירגע. כמה נפלא לעבור היריון ללא בחילות. חשבת על זה? אני עברתי 3 הריונות בריאים ללא בחילה והקאות בכלל. גם נושא העייפות משתנה במשך ההיריון. לפעמים את תרגישי שיש לך הכח להפוך את העולם ולפעמים תרגישי שאת עייפה, וזה נורמלי לחלוטין. כדי להירגע קראי ספר מקצועי על היריון ולידה, את יכולה להיעזר בתמציות באך, תוכלי לשאול בפורום של תמציות באך ופשוט לזרום בכיף עם ההיריון. כל טוב, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

17/01/2013 | 19:52 | מאת: א

שלום רב, אני אחות עובדת בטיפול נמרץ ילדים ,הנני בשבוע 9 להריון ראשון,מתוכנן, מאושרת עד הגג אך גם חרדה ממהלך ההריון, מומים, וסכנות כחלק ממקצועי. אני חרדה מאד !!! כל הזמן חושבת על מה שעלול להשתבש ואף אחד בסביבתי לא מבין אותי...

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה