פחדים

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

28/08/2010 | 14:31 | מאת: א

שלום רב, השבוע גיליתי שאני בהריון.עד אתמול היה לי כיף לדעת את זה במיוחד שכבר כשנה אנחנו מנסים.מאתמול התחילו הבחילות,כאילו משהו עומד לי בגרון,אני מרגישה כל הזמן רעב(אולי זה פסיכולוגי?),אני מפחדת מאיך שאני אראה במהלך ההריון ואחריו,שפתאום הגוף שלי ישתנה ואני כבר לא אהיה רזה ומושכת,יש לי לפעמים כאבים בבטן וסתם תחושה של עייפות.מצאתי את עצמי בוכה ,בוכה מפחד.אני כל כך חיכיתי להריון הזה!!!!גם התקבלתי לתפקיד חדש במקום העבודה,אני מפחדת שלא אוכל להקדיש את הזמן לעבודה כמו שהקדשתי עד היום.איך להתמודד עם כל זה?

29/08/2010 | 08:11 | מאת: צביה רן

שלום א וקודם כל מזל טוב. איך תארת לעצמך שההריון יראה? איך את תראי בהריון? מה שקורה לך אופייני להרבה מאד נשים, וזה טבעי ונורמלי. הגוף שלך מכין לך (ולבן זוגך) תינוק, וכדי שזה יקרה נדרשים שינויים הן בגוף והן בחיים. זה לגמרי ברור שהגוף יתמלא והבטן תבלוט כי צומח שם תינוק. אף אחד לא אומר שאחרי הלידה לא תוכלי לרזות ולהיראות שוב יפה ומושכת. האם את פוחדת שבעלך לא יראה אותך מושכת? אני מאד ממליצה לדבר אתו ולספר לו על הפחדים שלך, לשאול אותו איך הוא ירגיש כאשר הגוף שלך ישתנה, אני גם כמעט בטוחה שיהיו לך מצבי רוח, והרבה דברים ישתנו. כשתהיי ערה לכך, תוכלי להבין מה קורה לך. בנוסף, אני ממליצה לקרא ספר מקצועי ועדכני על הריון ולידה. לגבי העבודה: בדרך כלל הריון לא דורש "שעות נוספות" כשהוא תקין. יש בדיקות מדי פעם, ואם אינני טועה זה גם מעוגן בתנאי עבודה לאשה הרה. אשמח לענות על עוד שאלות. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה