פחד שלא אוהב את הילד

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

12/03/2010 | 21:41 | מאת: שירי

אני מפחדת ששאלתי תישמע טיפשית ואולי לא היגיונית,אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות,אני חייבת לפרוק את זה.אני בת 22 ונשואה טרייה.לפני כמה שבועות גיליתי שאני בהריון,ולמרות שההריון לא תוכנן,החלטנו להשאיר אותו.יש רק פחד אחד שמלווה אותי-האם אני אוהב את הילד.אף פעם לא הצלחתי להבין את האהבה הזאת לילד וגם אפשר לומר שלא השתגעתי על ילדים אף פעם.אני ממש לא יודעת מה לעשות,אני ממש מפחדת שלא אוהב את הילד,מה לעשות? למי לפנות? האם כדי לי לשקול להפסיק את ההריון ואולי לחכות כמה שנים? אשמח לתשובה או להפנייה כלשהי

13/03/2010 | 11:01 | מאת: צביה רן

שלום שירי, כל הכבוד על היכולת להיות אמיתית עם עצמך ולהרשות לעצמך לבטא את מה שאת מרגישה. התחושה שלך משותפת להרבה נשים, אך הן לא מעיזות לומר זאת. תזכרי שאת מאד צעירה. יחסי אהבה עם כל אדם, לא תמיד נוצרים מאהבה ממבט ראשון. גם בין אמא לילד זו מערכת יחסים. נסי להיזכר איך נבנתה מערכת היחסים בינך לבין בעלך: האם מהרגע הראשון אהבת אותו או שזה היה תהליך? תני לעצמך זמן להתרגל להריון, שימי לב לתהליכים שקורים לך, אם יכולים לנוע מתהליכים עדינים ועד לתהליכים עוצמתיים, כולל שינויים חדים במצבי רוח, והכל נורמלי. אם קשה לך עם זה, פני לעזרה מקצועית. תקשיבי לקול הפנימי שלך. ואם תצטרכי, אוכל לעזור. כל טוב ובהצלחה, צביה רן היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה מטפלת בתהליך "המסע" עפ"י ברנדון בייס http://www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה