התקפי חרדה והריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

21/10/2009 | 16:34 | מאת: ליטל

שלום רב, אני בת 29 סובלת כבר כ 11 שנה מהתקפי חרדה ONו OFF מטופלת בלוסטרל 25 מ"ג ביום. כרגע, תקופה טובה מאוד. בחרדה ברמיסיה כבר כמה שנה בערך. אני בחודש הרביעי להריוני הראשון ושמתי לב שהדבר שהכי מלחיץ אותי זה הפחד שבחודשים המתקדמים יהיו לי קשיי נשימה ודופק מואץ שהבנתי שזה סימפטומים שכיחים בעיקר אצל נשים מאוד נמוכות כמוני שיש להן חלק גוף עליון קצר מאוד. מכיוון שאלה התחושות שאני חשה בשעת התקף, אני פוחדת שזה עלול להפחיד אותי ולגרור התקף חרדה אמיתי. מהלידה אני גם מפחדת בעיקר מניתוח קיסרי שעלול לגרום לסיבוכים ואף למוות. אני חושבת על כך הרבה וזה מטריד אותי. מה אפשר לעשות?

21/10/2009 | 23:21 | מאת: צביה רן

ליטל, מה יקרה אם הכל יהיה בסדר? בינתיים שום דבר עוד לא קרה, נכון? אז אולי כל ערב לפני שאת הולכת לישון תסכמי לך, אפילו במחברת, איך הרגשת. את אומרת שזו תקופה טובה, אז בשביל מה לחשוב שאולי הקושי יגיע? איך זה עוזר לך? איך זה תומך בה? הרי בלאו הכי כרגע אין מה לעשות, נכון? אז אם יקרה משהו, תטופלי. ועוד דבר, מאיפה הסיכומין שנשים "קצרות" סובלות מקשיי נשימה? מאיפה לקחת את זה? מהאינטרנט? בינתיים תיהני מהתקופה הטובה בה את נמצאת. כל טוב, צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה