זקוקה לעידוד

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

21/09/2009 | 09:12 | מאת: מיכל

שלום, יש לי בן בגיל 6 עוד מעט ובת בגיל שנתיים. ועכשיו נכנסתי להריון. תכננתי הריון אבל מאחר ותמיד לוקח לי חצי שנה של ניסיונות עם הפלה טבעית התחלנו לנסות מעכשיו ונכנסתי להריון בחודש הראשון ופתאום נכנסתי ללחץ מטורף. ההפרש בין התינוק לבת שלי יהיה שנתיים ושמונה חודשים - זה לא מעט? בין הבן הגדול שלי לבת יש שלוש שנים ושמונה חודשים וזה הפרש מעולה בעיני. תמיד רציתי 3 ילדים אבל אני לא יכולה שלא לתהות איך נסתדר גם כלכלית וגם איך אוספים 3 ילדים מהגן בי"ס ועובדים משרה מלאה? האם הבת שלי תהיה סנדביץ מסכנה כי בתקופה שאפשר לבלות איתה וללכת להצגות וכו' אני אהיה עסוקה בתינוק? אני מאוד לחוצה וחרדה מאיך אני אחלק את הזמן בין הילדים.

21/09/2009 | 09:25 | מאת: צביה רן

מיכל יקרה, מה ההבדל (באמת) בין עכשיו לעוד חצי שנה, מלבד המרווח בין הילדים? האם הבת שלך לא תהיי סנדביץ? האם הפרנסה תהיה אחרת? האם איסוף הילדים יהיה אחר? רצית 3 ילדים? את מקבלת. אז כל הסיפור שזה לא לפי התכנון, בהבדל של חצי שנה? כמעט 3 שנים הבדל בין ילדים הוא בסדר גמור, כדי להקל כדאי שהבת תהיה גמולה מחיתולים ומאומנת לניקיון, זה מאד עוזר. ואולי תוכלי למצוא סידור שלא תעבדי משרה מלאה? אני מאד מבינה את החששות שלך, הם טבעיים לחלוטין. נסי לארגן גם רשת ביטחון של עזרה מהמשפחה או מחברים וכו'. כל טוב ובהצלחה, צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה