ילד נוסף

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

31/01/2005 | 14:57 | מאת: אירית

שלום לך איה, מזה זמן שאני קוראת את ההודעות בפורום - ונהנית מאוד, תודה לך! ועכשיו לשאלתי: יש לנו ילד בן שנתיים פלוס, ומעונינים בילד נוסף, אבל אני חוששת מ: 1. איך אסתדר עם הריון ועם הילד הגדול? 2. אני מפחדת מהלידה (הלידה הראשונה הייתה די טראומתית) 3. והכי מפחיד - אחרי לידה: חוסר השינה המשגע, הטיפול האינטנסיבי בתינוק וכו' (ועכשיו יש גם עוד ילד בבית...) בתקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי, האם לחכות עד שהחששות יפוגו ואז להכנס להריון? (האם יפוגו אי פעם?!) האם להתגבר על החששות? (האם אפשרי?!) מקווה שלא הלאיתי אותך. תודה מראש, אירית

31/01/2005 | 16:27 | מאת: איה

שלום אירית, כל כך מבינה אותך (תמיד אני אומרת לבעלי איך מסתדרים עם שניים, איך?) אבל עובדה שאנשים עושים זאת, זה לא קל אבל זה אפשרי. מצ"ב לך קישור מפורום אחר שאני משתתפת בו בתפוז בו עלתה השאלה איך מתכוננים לילד שני.... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=149&msgid=46425975 לגבי הלידה, לא יודעת מה עברת ולמה היא היתה טראומתית... אבל יתכן שלא היתה לך הכנה מספיק טובה, לא התכוננת מספיק , לא ידעת על התהליך? אני מניחה כי עם הכנה נפשית ופיסית אפשר מאוד להתכונן ללידה ולבוא אליה מוכנים, רגועים ולא חרדים (אחרת מעולם לא הייתי מתגברת... זה מה שעשיתי) אגב בזמנו הפסיכולוגית שלי אמרה לי: אם תחכי שהחששות שלך יעלמו לא תכנסי להריון לעולם... כמה שהיא צדקה. אם נפשית את מוכנה לעוד ילד אולי שווה לקפוץ למים ולראות מה יהיה... בכל זאת הילד שלך יהיה יותר גדול וזה כבר גיל שאפשר להסביר לו וגם לשתף אותו בכל מה שקשור ללידה, הריון והולדת אח/ות..... (אני אישית לא יודעת איך אפשר 2 באותו גיל+-) בכל מקרה אני כאן, כולנו כאן לתמוך, לעזור ולהקל ברגעים קשים מה שתחליטי אשמח שתעדכני בבוא העת ושתארי איתנו איה

01/02/2005 | 09:46 | מאת: אירית

תודה על התשובה המפורטת והמבינה. נראה לי שבינתיים אחכה עוד מס' חודשים- כדי להיות יותר שלמה עם עצמי.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה