מפחדת מאמהות

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

14/05/2009 | 22:30 | מאת: הדסה

שלום! אני בשבוע ה-37, ברחמי נושאת בן, כל ההריון עברתי הרבה סערות ריגשיות ביני לבין עצמי וביני לבין בעלי,בעלי לא פחות קשה ממני ולא כל כך מקל עלי עם הדברים שאני עוברת, מיד לאחר שהתחתנו נכנסנו להריון ומאז יש מלא עליות וירידות, אני בוכה המון עד כדי מצבים שקשה לי להרגיע את עצמי, אני מאוד מפחדת שאני עושה חלילה נזק לעובר שלי, וגם הפחד ממה יהיה אחרי הלידה מדאיג אותי,אם אני אתמסר להורות או שיהיה לי קשה לטפל, שאני לא אדע איך..... הייתי מאוד מעוניינת לדעת עם מצבי בכי, סערות רגשיות וכדומה משפיעים על העובר שלי, ולגבי האמאות, האם זה באמת מגיע באופן טיבעי השרדותי כמו שכולם מספרים? אשמח מאוד לשמוע ממך רגע לפני שאני יולדת, תודה רבה!!!

15/05/2009 | 07:51 | מאת: צביה רן

שלום הדסה, תזכרי דבר ראשון שהריון בדרך כלל מלווה הרבה תנודות רגשיות. זה לא רק אצלך. והחששות איך תהיי אחרי הלידה הם טבעיים לחלוטין. אני ממליצה ליצור קשר עם דולה פוסט פארטום, כלומר דולה המלווה לאחר הלידה (היה נפלא אם גם יכולת לקחת דולה ללידה) והיא תוכל להדריך אותך כשאת מגיעה הבית. האם קראת איזה ספרים על הריון לידה ומשפחה? אחד הספרים שאני ממליצה לקנות הוא: סודותיה של הלוחשת לתינוקות. עוד דבר שהייתי ממליצה זה ללכת עכשיו עם בעלך ליעוץ זוגי, לפחות לפגישה אחת לפני הלידה, אם זה אפשרי. בהצלחה, צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה