עישון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

16/04/2009 | 03:09 | מאת: ל.מ

שלום רב אני מעשנת כבר 8 שנים, בשנים האחרונות אני מעשנת קופסא וחצי ביום. אני מתכוונת להפסיק, כי איני רוצה לעשן, או אפילו לרצות לעשן כשארצה להיכנס להריון. קראתי על כל הסיכונים הקיימים בעישון בזמן הריון אך לא מצאתי חומר לגבי הריון לאחר הפסקת העישון. שאלתי היא: האם ניתן להשיב לגוף את בריאותו, תוך שנה-שנתיים, כדי לחוות הריון בריא ורגיל, אני מודעת לעובדה שהעישון הכבד פגע לי בגוף לצמיתות אך האם ניתן להגיע למצב בו הנזק שהעישון גרם לא יהיה קשור כלל להריון ואוכל לחוות הריון בריא ורגיל?

16/04/2009 | 07:11 | מאת: צביה רן

שלום לך, דבר אחד ברור, שחומרי העישון לא יהיו במחזור הדם שלך ברגע שתפסיקי לעשן. לגבי הנזקים שנגרמו? רק רופא יוכל לומר לך מה מצבך. אם את מתכננת הריון רצוי שתעשי את כל הבדיקות הנחוצות, ואח"כ הייתי ממליצה לך ללכת לנטורופת כדי להגיע לבריאות מיטבית לקראת ההריון. כל טוב, צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה