חשש מהריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

08/03/2009 | 09:03 | מאת: מיכל

עברתי הריון שלא הצליח, ועכשיו, בנוסף לחרדה מכאב הלידה, התווסף גם חשש מתקינות ההריון.האם נגזר עלי להיות בחששות עד אחרי הלידה אם תהיה בע"ה?

09/03/2009 | 07:52 | מאת: צביה רן

שלום מיכל, החששות שלך מאד מובנים. לדעתי, הריון ולידה תקינים הם נס גדול, כל פעם מחדש. נשים רבות מאבדות הריונות, אולי יותר ממה שאת אפילו חושבת. זה תהליך טבעי שהטבע בורר את העוברים הטובים ביותר, ואולי, אם כל הכאב, זהו תהליך מבורך? יחד עם זאת, לדעתי, רצוי להתעסק עם עוד דברים בחיים, כדי להסיח את הדעת ולא להיות שקועים רק בהריון עצמו. להיות עם בן הזוג, לחזק את הזוגיות, לתכנן ולעשות. ובהחלט אפשר לטפל בחששות האלה. רק צריך למצוא מטפל מתאים. כל טוב ובהצלחה. צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה