דיכאון בהריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

23/10/2008 | 21:08 | מאת: נויה

האם יש דבר כזה דיכאון בהריון ? כמו שיש דיכאון שלאחר לידה. אני אמא לילדה בת שנתיים וחצי - ההריון שלה היה מדהים הייתי רגועה ושלווה ונהנתי מכל רגע. הלידה היתה טראומטיתץ היום אני בהריון השני בשליש הראשון, לא מתחברת לעובר, לא מתלהבת מהבדיקות. מרגישה זוועה. היום פתאום הרגשתי שאני בדיכאון של הריון. האם התופעה ידועה ? מה עושים??

24/10/2008 | 07:13 | מאת: צביה רן

שלום נויה, צר לי לשמוע שזה מה שאת חווה בהריון, אך כפי שכולנו יודעים, אין בהכרח הריון אחד דומה לקודמו, אפילו אצל אותה אשה. את מציינת שההריון הראשון היה נהדר אך הלידה היתה טראומטית, וזה יכול בהחלט לגרום למצב בו את נמצאת. אני תמיד אומרת שבהריון ראשון אנחנו חוששות מפני הבלתי ידוע ובהריונות הבאים אנחנו חוששות מפני הידוע. בהחלט ניתן לטפל במצבך, וכבר התנסיתי בכך, עם מטפל מנוסה. עד כמה בן זוגך שותף למה שאת עוברת? אני מקוה שתמצאי את המטפל המתאים כדי שתוכלי לעבור בקלות רבה יותר את ההריון ולהתכונן ללידה. אשמח לעזור אם אוכל. צביה רן - היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 050-7617696

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה