חרדה לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

19/08/2008 | 10:32 | מאת: מיכל

שלום, ילדתי לפני כ 8 חודשים. הלידה עצמה היתה קשה וכל התהליך נמשך הרבה מאוד זמן. גם זריקת זירוז לא עזרה. הרגשתי שאני משתגעת שאני חייבת לדבר עם מישהו. לא הבנתי מה קורה, למה הוא לא יוצא?? בכל אופן בסוף התינוק החמוד יצא הוא בריא וגדל טוב. והעניין נשכח... כמה חודשים לאחר מכן היה לי אירוע מסויים, טריוויאלי לחלוטין, אבל אני הרגשתי שכל גופי רועד. מאז יש לי התקפים כאלו לפעמים כשאני רואה כלב גדול, כשהילד שלי משחק בגן השעשועים ולרגע נעלם מעיני, כשמדברים על פיגוע בטלוויזיה ועוד... אני נמצאת כרגע בטיפול פסיכולוגי, הפסיכולוגית אמרה שזו חרדה. אני לא יודעת מה לעשות, אני ממש לא יכולה להמשיך ככה. כל פעם שזה קורה לי אני מרגישה מן רעד פנימי בכל הגוף. והיום כבר לא ממשיך כרגיל. זה קשה שדברים שבעבר התייחסת אליהם באדישות אם בכלל, מעוררים בך היום כאלו תחושות קשות. זהו ההריון השני שלי, בהריון הראשון עשיתי ניתוח קיסרי (כיוון שהתינוק היה הפוך), לפני כן נקלטתי להריון אך העובר לא התפתח ולאחר כ חודש וחצי/חודשיים עשיתי הפלה. מה עלי לעשות? אני לא יכולה להשיך ככה..... תודה רבה

19/08/2008 | 15:33 | מאת: צביה רן

שלום מיכל, כמה זמן את כבר נמצאת בטיפול פסיכולוגי? האם את מרגישה איזה שינוי מאז שהתחלת? האם את מרגישה נוח עם הפסיכולוגית ואת מרגישה שאת יכולה להיפתח אליה והיא מקבלת אותך כמו שאת? אשמח לתשובתך ואז אולי אוכל להמשיך ולכוון. צביה רן - היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 08-9263369 050-7617696

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה