שאלה לאיה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

02/06/2008 | 16:16 | מאת: שריתה

שלום איה, אני מפנה את השאלה אלייך כי אני מבינה שאת חווית על בשרך מהו הפחד שמלווה לעיתים הריון/לידה. לפני כחצי שנה עברתי הפלה טבעית של הריון ראשון- ממש בניסים גלויים היא היתה די "קלילה"(עד כמה שהפלה יכולה להיות קלילה) בשבוע 8. הגענו לבית החולים ולא עשו איתי כלום, באולטרסאונד ראו שהכל יצא באופן טבעי ופשוט שחררו אותי הביתה, ללא גרידה או התערבות לא נעימה, ממש תודות לבורא עולם. עכשיו אני שוב בהריון, ואני מוצאת את עצמי ממש בפחד. אני חושבת שאני מאוד מפחדת חו"ח מפני הפלה נוספת. אולי מכיוון שזה היה הריון ראשון שנסתיים כך זה גרם לי שלא חוויתי את הצדדים היפים של ההריון ולא ראיתי איזה קסם יכול להווצר בסוף- אלא רק את הקושי והצער. טרם חוויתי חוויה מתקנת, ואני מוצאת את עצמי בפחדים. כל דבר, כל מיחוש וכל תופעה שמשתנה בגוף שלי אני מתחילה לפחד. כשאני חשה ימים שלמים ברע (בחילות/הקאות/חולשה) אני מפחדת אולי יש בעיה. אבל גם כשאין את התופעות אני מפחדת אולי ההריון ייפסק ולכן גם התופעות נעלמות. בעידן האינטרנט, כשהכל זמין, ויש כל כך הרבה מידע, וכל אישה נבדקת באלף ואחת בדיקות, הover-מודעות גורמת לי כל הזמן להיות בפחד. אני ישר מחפשת באינטרנט אם יש עוד נשים שעברו את המיחוש הזה וא האחר לדעת שהכל בסדר איתי. מה לעשות? מהי הדרך הנכונה להתמודד עם כל הלחץ הזה? בתודה מראש!

02/06/2008 | 20:21 | מאת: צביה רן

שריתה יקרה, איה כמעט שאינה משתתפת בפורום, לצערי. תראי, הפלה בהריון ובהריון ראשון היא חוויה לא קלה. נשים רבות מאבדות הריון ראשון, אך זו כמובן אינה נחמה. יחד עם זאת, את כרגע בהריון. אני ממליצה בתום כל יום לברך על היום שעבר. שימי לב לעצמך כשאת מרגישה טוב. אם יש לך בחילות ואת מקיאה, זה בדרך כלל חלק בלתי נפרד מההריון. נכון, האינטרנט מוצף מידע, חלקו אינו אמין וחלקו חוויות קשות, שרצוי מאד לא לקרא. מאד ממליצה לך לקרא ספר עדכני טוב על הריון ולידה, להתייעץ התייעצות קצת יותר מעמיקה עם הרופא שלך. זה שהפלת פעם ראשונה לא אומר שום דבר בקשר להריון שני. אני ממליצה לעבוד עם מטפל/ת על החרדות שלך. אשמח לעזור. צביה רן - היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה מטפלת בנשים עם קשיים רגשיים www.heal-la.co.il 08-9263369 050-7617696

03/06/2008 | 12:36 | מאת: איה

במקרה הצצתי (ילדתי לפני 9 חודשים, אני בבית עם הילדה ובקושי מוצאת זמן) צביה עושה עבודה נהדרת פה!!!! ראשית אני מאוד מצטערת על מה שעברת |חיבוק גדול| לא קל אני בהחלט מבינה את הפחד שלך וממליצה לך בחום לנסות לא להכנס לכל מיני קישורים באינטרנט שעושים רע אני למשל אכן פחדתי מלידות ולכן נמנעתי מלקרא סיפורי לידות ו/או לראות סיפורי לידה! כל מה שעושה רע מנסים לא להתקל בו כמה שניתן בעת התקף חרדה תירגלתי נשימות למדתי כמה שיותר על מה שמלחיץ אותי כדי לצבור כוח ושליטה מה שאנו לא יודעים עליו לעיתים משתק ומפחיד כן ללמוד על תופעות בהריון, מה כן נורמלי ומאפיין הריון ומה לא ודורש בדיקה כמובן מצטרפת לכל מה שצביה כתבה. המשך תקין וקל איה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה