חרדה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

15/11/2007 | 12:20 | מאת: חגית

שלום רב! אני בת 31 נשואה עם שני ילדים בני 5 ו - 2. נמצאת בהריון עם תאומים בשבוע 19. (לאחר טיפולי פיריון - כל ההריוניות) לאחר בדיקת חלבון עוברי נמצא שאני בסיכון של 1:330 ולכן צריכה לעבור דיקור מי שפיר. מאז ההודעה אני בחרדה נוראית. גם מהדיקור וכמובן גם מהתוצאות. מה יקרה אם לאחד העוברים משהוא לא תקין והשני בסדר? מה יקרה אם שניהם לא בסדר? יש לציין שלפני ההריון הנוכחי עברתי גרידה בשבוע 9 היות ודופק העובר הפסיק לפעום וגם אז הייתי ממוטטת ואפשר להגיד באבל. כך גם הרגשתי כשקיבלתי את ההודעה ביום שני, ממש באבל. בקיצור, רק יום ראשון יש לי תור לרופא ואני נורא חוששת מהבדיקה עצמה שהבנתי שצריך לדקור פעמיים (תאומים לא זהים, שני שקים) וגם מהתשובה שמגיעה אחרי כל כך הרבה זמן וגם אם חס וחלילה אני אצטרך להפיל. היות וכל ההריונות שלי עברתי טיפולים (בעלי היה חולה סרטן) אז הפחד הוא להתחיל שוב את כל התהליך הארוך והמייגע של טיפולים. אודה לתגובתכם. תודה חגית

18/11/2007 | 10:49 | מאת: צביה רן

ראשית, אני מתנצלת על האיחור בתשובה, המחשב שלי לא היה תקין. חגית, אני מאד מבינה את החרדות שלך, יחד עם זאת, יש בדיקות שאת צריכה לעבור כדי להבטיח את בריאות העוברים שלך. תזכרי שהבחירה היא שלך לעבור את הבדיקה או לא. ערכי רשימה אחד מול השני בעד ונגד הבדיקה. שתהיה לך ודאות לבריאותם של העוברים או חששות עד לידתם. נכון שהבדיקה כרוכה בסיכון, אך עליך לקחת בחשבון מה יקרה אם לא תעשי אותה. אני לא בטוחה שיש מי שיכול לומר לך מה לעשות. אני מאד ממליצה לך לשוחח עם בעלך על חששותיך ואולי גם עם איש מקצוע שיוכל לסייע לך מבחינה רגשית. לפני הבדיקה, אם תחליטי ללכת אליה, אני ממליצה לקחת רסקיו, כדי להוריד את סף החרדה. צביה רן - היא-לה מרכז לרפואה משלימה מטפלת בנשים הרות עם קשיים רגשיים באמצעות תמציות באך ורייקי www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה