חרדה מבדיקות דם

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

19/09/2007 | 17:47 | מאת: מאיה

אני מאוד מאוד רוצה להיכנס להריון, אבל יש לי חרדות מבדיקות דם- אני לא עושה בדיקות דם, לא מסוגלת לחשוב על זה, לא מסוגלת אפילו ליישר את היד באופן רצוני (אפילו סתם בבית). בגלל הרצון העז שלי להיכנס להריון, החלטתי להתחיל להתמודד עם הבעיה והתחלתי טיפול בהיפנוזה בבית חולים, אבל לא נראה לי שזה מאוד עוזר. יש לכם איזה רעיון שיכול לעזור? יש דרכים אחרות לעשות בדיקות בהריון מלבד בדיקות דם (אני יודעת שזה בטח נשמע טיפשי...)? אשמח לתשובה

19/09/2007 | 19:42 | מאת: צביה רן

המתמודדת עם הפחד הזה. בהחלט יש דרכים נוספות להתמודד עם הפחד, שלא באמצעות היפנוזה. תחשבי על איזה קושי שהיה לך בחייך ובכל זאת התמודדת אתו. איך עשית זאת? אני משוכנעת שעם חלק מהפחדים שלך כן הצלחת להתמודד. לצערנו, לא מקובל לעבור היריון בלי "דקירות". אם היית חיה בארץ בלתי מפותחת שבה לא עושים מעקב אחר היריון, לא היית נדקרת. אך את חיה במציאות כזו שדורשת מעקב. אשמח לעזור במקרה הצורך. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים הרות עם קשיים רגשיים באמצעות תמציות באך ורייקי 08-9263369

20/09/2007 | 21:33 | מאת: א

מאיה, תנסי לשאול במרפאה אם יש סיכוי שבדיקת דם באמצעות "פרפר" תהיה קלה יותר עבורך . ונדמה לי שיש משהו שניתן למרוח לפני על מנת לעמעם את הכאב. אחות או רופא שמיומנים היטב וורידים לא בעייתים, לעיתים בקושי מרגישים את הדקירה. שנה טובה

21/09/2007 | 11:33 | מאת: מאיה

תודה! אני אנסה לברר בקשר למשחה כזו שאפשר למרוח. תאמינו או לא, אני כבר שנה דוחה את הנסיונות בגלל הפחד מבדיקות הדם... וזה לא שאני לא רוצה...

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה