חרדה מלידה (לצביה רן)

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

19/09/2007 | 06:36 | מאת: אלמונית ניו יורק

הי צביה אני בת 38 כמעט 39, הריון שני. סובלת מבלוטת התריס, אחרי ניתוח של כריתת חצי בלוטה, וכמו כן מטופלת במינון מזערי של קלונקס בלילה עקב חרדה או אולי בעצם הפרעת שינה. בלידתי הראשונה שערכה כ= 27 שעות עברתי מוות קליני. הייתי במצב זה כחמש שעות. אני בשבוע 37 להריוני, אתמול היו לי קצת כאבים ולחץ וקיבלתי לדעתי התקף חרדה רעדתי במיטה ולא נרדמתי. יש לציין שההריון הזה השכיח ממני את הקלונקס. רק לעיתים לוקחת. נותרו לי עוד 24 יום ללידה ואני משקשקת. איך מתמודדים. אגב אני לא גרה בארץ אימי כבר פה איתי בניו יורק, אך עדיין את הלידה אני צריכה לעבור. אשמח לעצתך ואם לא אספיק לקרוא אותה לפני אולי היא תעזור למישהי אחרת ואני פשוט אהיה חייבת לעבור את הלידה כמו כל אישה. בתודה מראש ס.א

19/09/2007 | 07:15 | מאת: צביה רן

אני מאד ממליצה למצוא דולה (תומכת לידה). אני לא יודעת כמה זה מקובל בארצות הברית, אך יכול להיות שבקהילת הישראלים תוכלי למצוא. היא תעשה לך (ולבעלך) הכנה ללידה גם תוך פגישה אחת או שתיים, ואם זה מתאפשר היא גם יכולה ללוות אותך בלידה, וזה מקל מאד. אם את צריכה עוד הסברים אשתדל לעזור. מאחלת לך כל טוב ולידה קלה. תזכרי שהלידה הקודמת לא מצביעה על הלידה הבאה. אלה שני ארועים נפרדים ואין ביניהם קשר. אני מכירה נשים רבות שאחרי לידה טראומטית היתה להם חוויה מתקנת בלידה הבאה. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים הרות עם קשיים רגשיים באמצעות תמציות באך ורייקי 08-9263369

19/12/2007 | 08:33 | מאת: ס.א

צביה היקרה, רציתי להודות לך על העידוד שנתת לי והחיזוק לגבי הלידה. כן הלידה הזאת אכן היתה חויה מתקנת. ללידה כמעט ללא כאבים. קצרה מהראשונה בערך כשש שעות שחלפו במהרה. יש לי בת מקסימה. הלידה הזאת נסתיימה כמובן לא במוות קליני, אלא בפקיחת עיניה הכחולות והגדולות של ביתי לשמחת כולנו. לשמחתו של בעלי (שהצטרך כדור נגד חרדה בלידה הזאת), לשמחתה של אימי ואפילו לשמחת הרופאים האמריקאים שפחדו שלא יקרה מה שקרה בלידה הראשונה. תודה לך צביה ואני מקוה שההתכתבות הזאת שלי איתך מעבר לים תוכל לעזור לנשים נוספות שחוששות. כמו כן אני מאחלת לכל בנות ישראל לידה קלה כמו זאת שהיתה לי בפעם השניה. שוב תודה תודה תודה. ס.א.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה