שאלה למנהלת הפורום

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

13/09/2007 | 13:55 | מאת: חסוי

אני בת 32 בתולה. אני ובעלי רוצים מאוד להכנס להריון ובמהלך הניסיון לחדירה יש לי כאבים מאוד חזקים ועל כן לא מצליחה להתבצע חדירה לנרתיק. 1. האם כדאי לפנות לרופא נשים על מנת לבצע את החדירה על ידו והאם זה כואב? 2. האם יש שיטה מסויימת שניתן ליישם על מנת להצליח בחדירה ללא כאב? 3. במידה והכאב נגרם ממתח איך אפשר להירגע על מנת להנות? אודה מאוד על תשובותייך.

13/09/2007 | 21:23 | מאת: צביה רן

קודם כל כדאי להחלט ללכת לרופא נשים כדי לוודא שהכל תקין. מצד שני, אכון יכול להיות שאת מתכווצת כולך ולא מאפשרת את החדירה. אפשר לעבוד עם מטפל (שוב, לאחר בדיקה של הרופא) כדי להבין מה גורם לך להתכווץ. גם אם הרופא יבצע חדירה ידנית, זה לא מבטיח שלא תמשיכי להתכווץ. יחד עם זאת, אני מזמינה אותך לבדוק עם עצמך, מה המשמעות של להיות בתולה. מה סיפרו לך על יחסי מין כשהיית צעירה או ילדה? איך את עצמך מתייחסת ליחסי מין? אשמח לעזור. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים הרות עם קשיים רגשיים באמצעות תמציות באך ורייקי 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה