דולה בניתוח קיסרי?

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

09/08/2007 | 14:21 | מאת: עדי

אולי ידוע לכן על האפשרות ללדת בניתוח קיסרי עם דולה? האם אפשר ואילו בתי חולים מאפשרים זאת? אני ילדתי בלידה ראשונה טבעית. הלידה היתה טראומטית (בעיקר בגלל קשיים שהערים צוות ביה"ח - איכילוב) ויש לי פחדים גדולים מהלידה הנוכחית. הייתי רוצה חוויה מתקנת עם דולה בלידה טבעית. לצערי, יש סיכוי שאאלץ ללדת בניתוח קיסרי בשל מצב רפואי - (כלי דם עוברי שנמצא סמוך לצוואר הרחם ולדברי הרופאים מהווה סיכון לחיי העובר בלידה רגילה). אשמח מאוד לשמוע כל מה שאתן יודעות על מדיניות בתי החולים השונים לגבי כניסה של בעל ו/או דולה לחדר ניתוח במצב של ניתוח קיסרי. אם אין שום אפשרות בחדר הניתוח עצמו, איך בכ"ז אפשר להעזר בדולה סביב לידה בניתוח? המון תודה!

09/08/2007 | 17:46 | מאת: צביה רן

מהמעט שאני יודעת, לא מתירים לדולה להכנס לחדר ניתוח. מה שכן, מנסיוני אפשר להתגבר על הטראומה. לפני מספר חודשים באה אלי אשה הרה בחודש תשיעי שהלידה הראשונה (קיסרית) שלה ואחריה היו מאד טראומטיים, עם זהום ודיכאון אחרי לידה. אחרי 2 פגישה, כשאחת היתה דרך המסנג'ר היא היתה מוכנה ללכת ללידה רגילה. למרות שגם הלידה השניה היתה, בסופו של דבר, קיסרית, היא הפכה לחוויה מתקנת. יש לזכור שמה שהיה הוא לא בהכרח מה שיהיה. אשמח לעזור במקרה הצורך. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים הרות עם קשיים רגשיים באמצעות תמציות באך ורייקי 08-9263369

10/08/2007 | 10:24 | מאת: איה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה