חרדה מתופעות ההריון והלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

13/07/2007 | 17:45 | מאת: גאיה

לרופאי האתר שלום רב, שמי גאיה ואני בת 28. בגילי כבר הייתי מצפה שיהיו לי לפחות שני ילדים. אני מבועתת מכל רעיון ההריון והלידה עצמה. אני לא מתמודדת טוב עם כאבים, ובמיוחד עם בחילות והקאות. לא מנחמת אותי העובדה ש-"לא כולן סובלות מזה", כי יתכן וכן אסבול, דווקא אני, מכולן. האם ישנם כדורים המקלים על הבחילות או שיטות אחרות? ומה עושים כשלא רוצים אפידורל? תחושת הירדמות הגפיים התחתונות מבעיתה אותי!! אבקש מכם יעוץ התחלתי, או "עידוד" קל, אם אפשר לקרוא לזה כך..גילי המתקדם מלחיץ אותי מאוד ואני מעוניינת להביא לעולם לפחות ארבעה ילדים..איך עושים את זה? איך מתמודדים עם הפחד? ואיך ממשיכים בתהליך הבאת ילדים לעולם אם נכנסים לטראומה עוד לפני ההריון והלידה הראשונים? אני ממש ממש מבועתת..אנא עיזרו לי.

14/07/2007 | 12:35 | מאת: צביה רן

שלום גאיה, את יודעת מה הבעיה הראשונה? הסרטים שרצים לך מראש. מאיפה הציפיה שבגילך יהיו לך כבר שני ילדים? איזה זמן רץ לך? מאין האמונות האלה? אני מאד ממליצה שתקראי ספר טוב על הריון ולידה כדי שתביני את התהליכים. היריון יהול להיות תהליך מאד נעים ומהנה, לדעת שאת חלק מבריאת עולם חדש, להרגיש חיים חדשים צומחים בתוכך. אישית, עברתי 3 הריונות ללא בחילות והקאות בכלל, ופעם אחת כשהיתה לי בחילה, כשבתי שיש לי התקף אולקוס, בכלל לא קישרתי זאת להיריון. את שלוש הלידות עברתי ללא אפידורל וללא אילחוש, אך זה היה כבר לפני 22.5 שנים ואפידורל לא היה נפוץ. אפשר ללדת ללא אפידורל ולהיעזר בדולה, יש המון דברים שאפשר לעשות, אך קודם כל צריך להסכים להיפרד ממספר אמונות המזינות את המחשבה שלך. אשמח לעזור לך להיפתר מהן (חבל שאין אייקון של סמיילי). צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים עם חרדות מהיריון ולידה באמצעות תמציות באך ורייקי 08-9263369

14/07/2007 | 19:04 | מאת: מגיבה

צביה, אני מבקשת לחלוק על מה שכתבת בפיסקה הראשונה... מצטערת , אבל לא נראה לי מתאים להגדיר את משאלתה של השואלת כ"בעיה הראשונה שלך..." זה לא "סרטים" ,זו לא "אמונה" והציפיה היא בהחלט בגדר הסביר ., ומובנת לי .. נכון שזה עדיין לא מאוחר מדי להתחיל להביא ילדים לעולם... ואני לא דתיה, גם לא חרדית, לא ממשפחה גדולה וגם לא מיושנת... את בוודאי זוכרת ומודעת היטב לכך שבזמנך רבות רבות היו בנות הלמטה מ-30 מטופלות כבר בשני ילדים ולעיתים אף יותר. אני יכולה לכתוב זאת לך מכיוון שאני קרובה לגילך. ואת בוודאי מודעת לכך שלהביא ילד לעולם זו רק ההתחלה. צריך לגדל אותו, לטפל בו, לא לישון טוב בלילה ועוד ועוד... וזה הרבה יותר קל לעשות ככל שצעירים יותר. ה"אופנה" היום של נשים (חלקן בלבד...) בעיקר חילוניות לדחות ולדחות, גם כשהן נשואות ומאושרות עם בן הזוג., יש לה השלכות רפואיות ואין צורך לפרט.. כדאי שתשאלי רופא נשים רציני שיסביר לך. לגאיה - אני מאחלת לך שתתגברי על ה חששות, לכל אשה יש חששות מהריון ולידה. נכון שלפעמים יכולים להרגיש לא הכי טוב, אבל אצל כל אחת זה אחרת, ובסופו של דבר התוצאה היא נהדרת !! גם אני ילדתי שלוש פעמים ללא אפידורל, אבל יש טיפולים אחרים כנגד כאב. גם לי היו חששות כבדים מפני הריון ולידה , אבל אפשר להתגבר. שיהיה לך בהצלחה רבה !

15/07/2007 | 21:20 | מאת: איה

שלום גאיה לבחילות יש פתרון (תרופות מותרות ועוד דברים טבעיים) להתמודדות עם כאב גם, לא חייבים רק אפידורל בראש ובראשונה את צריכה לעבוד על עצמך, ללכת לטיפול (זה מה שאני עשיתי) כדי שהפחד לא ישתק אח"כ ללמוד היטב על מה שמפחיד כמו אצלך בחירות ואפידורל ללמוד מה אפשר לקחת לבחילות, איך מתמודדים אחרת עם כאב ככל שתצברי יותר ידע, יהיה לך יותר קל להתמודד נפשית ולא תהיי מבועתת. בהצלחה! איה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה