פחדים מהריון ולידה.

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

30/06/2007 | 10:41 | מאת: מאיה

אני בת 30 ,+ 2 בנות. את שתיהן ילדתי בניתוח קיסרי, בלידה 1 - לא התפתחה לידה טיבעית. ובלידה 2- הילדה היתה במצג עכוז. בעלי מאוד רוצה עוד ילד, ואני מפחדת כי אני יודעת כבר מה מחכה לי : עוד לידה קיסרית, והחלמה קשה. אני מפחדת שהתפרים יפתחו לי באמצע ההריון. . מאז הלידה האחרונה עברו 3 שנים, וזה ניראה לי עדיין מוקדם איך אפשר להתגבר על הפחדים? תודה .

30/06/2007 | 22:36 | מאת: צביה רן

שלום מאיה, אחרי 2 לידות קיסריות כמעט ודאי שלידה נוספת תהיה בניתוח שוב. העניין הוא שהפחד שלך הוא מהסיבוכים. למיטב ידיעתי, 2 מכרות שלי ילדו לידה שניה בניתוח קיסרי, וההחלמה שלהן היתה מצויינת. חשוב לזכור שחוויות קודמות לא בהכרח צריכות להיות דומות לחוויות עתידיות. כדאי להיות פתוחה לחוויה ולהאמין שהניתוח יכול לעבור ללא סיבוכים. אם הפחדים שלך עדיין גדולים, תוכלי לקבל טיפול במטען הרגשות שלך בעקבות הניתוחים. אשמח לעזור. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים הרות (ובני זוגן) עם קשיים רגשיים באמצעות תמציות באך ורייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה