שלום לכולם

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

29/06/2007 | 05:13 | מאת: נויה

מקווה שתוכלו לעזור לי,אני בת 25 ,נשואה שנתיים ובתחילת הריון ראשון (11 שבועות). שנינו שמחים ורוצים מאד ילד.אבל הבעיה מתחילה כשבעלי עדיין מצפה ממני לנקות את הבית , לבשל , לכבס וכו' .אחרי עבודה כל מה שבא לי לעשות זה לישון. הגוף שלי עייף ולא רגיל לשינוי. אני רוצה ל-י-ש-ו-ן.לא מעניין אותי הבית או הכביסות.המריבות שלנו בזמן האחרון בנושאי הבית - למה לא ניקית ,למה לא עשיתי למה ולמה ולמה.במקום שהוא יתמוך בי ויעזור לי הוא מצפה שאני אגדל ילד בבטן ואתפקד כרגיל.קשה לי. אני בוכה כל היום.במקום שזו תהיה התקופה הכי טובה שלנו ונהנה מכל רגע- אני בדכאון. הכי גרוע אני פוחדת שהתינוק לא יצא בסדר מכל העצבים והאי שקט הזה. לא יודעת מה לעשות???? אני חייבת להירגע! נ.ב. - אנחנו מתגוררים בחו"ל כך שהמשפחה שלי לא פה ואין לי אף אחד חוץ מבעלי וכמה חברות מהעבודה.

30/06/2007 | 07:19 | מאת: צביה רן

שלום נויה, אכן קשה. אני רואה שהרגלת את בעלך שאת עושה הכל בעצמך(?), עובדת ודואגת לבית . האם טרום נישואיכם הגדרתם את התפקידים? אם לא, הרי זה חדש לו. מה קרה? מה יום מיומיים? זה הזמן לשבת בשקט ולחלק תפקידים מחדש. לדעתי, אפשר גם לבקש מהמשפחה בעדינות להבהיר לו, אולי דרך אמא שלו, מה קורה לך, ולמה קשה לך להמשיך בתפקידים. באותה הזדמנות אפשר לדבר מה יקרה כשיגיע התינוק, איזה דברים הוא יוכל לעשות בשבילו. מאד רצוי להזכיר כי נישואים פירושם שיתוף. באשר לעייפות שלך, אני ממליצה לקנות תמצית באך בשם OLIVE, בבית מרקחת ובחנות טבע. אפשר לטפטף 3 טיפות מתחת ללשון בכל עת שאת מרגישה עייפה ונטולת כוחות, או לחליפין לטפטף לתוך בקבוק מים מינרליים ביחס של 4 טיפות לכוס מים וללגום במשך היום. התמצית בטוחה לשימוש בכל בעת ובכל מצב. אשמח לעזור בהמשך. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים הרות (ובני זוגן) עם קשיים רגשיים באמצעות תמציות באך ורייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה