נכנס בי פחד

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

10/05/2007 | 10:39 | מאת: דנית

אני לקראת לידתי הראשונה ופתאום נכנס בי פחד מהלידה, מהטיפול בתינוק וכל מה שמסביב. אמאל'ה!!! אני רודפת אחרי הדקות ש'נשארו' לי כמו מטורפת, רואה איך כולן מתנהלות עם הילדים ולא מבינה מאיפה הן רכשו את המיומנות הזאת (גם אמהות מתחילות). זה מלחיץ אותי איימים.

10/05/2007 | 13:07 | מאת: צביה רן

דנית, קודם כל תנשמי עמוק ותנשפי חזק. הרבה פעמים מרוב לחץ אנחנו שוכחים לנשום. עכשיו, לידה ראשונה, תינוק חדש, תוספת למשפחה, כל זה שינוי מאד גדול. לחלק גדול מאתנו יש קושי עם שינויים, עם הסתגלות למצבים חדשים. חלקנו חוששים מהבלתי ידוע. אז נכון שזה טבעי, אך לא בהכרח מרגיע. האם יש מישהו שאת יכולה לשתף אותו ברגשות שלך? בעלך? אמך? חברות? לדעתי זה מאד חשוב ומאד מועיל. אפילו שלא יתנו עצות, רק שיקשיבו. בנוסף, משטח ההתמחות שלי, תמציות באך יכולות לעזור לך להסתגל לשינוי ביתר קלות, להוריד את סף החששות והפחדים. אשמח לעזור בהמשך. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי 08-9263369

10/05/2007 | 16:17 | מאת: רווית

את מחזירה אותי אחורה ללפני שנה בערך. עברו עלי, ואני חושבת שעל כל אחת לפני לידה ראשונה, אותן חששות ופחדים במינון זה או אחר. אני בחרתי להפיג אותן ע"י תירפוד הביטחון שלי בסדנאות לטיפול בתינוק וכל מה שמסביב. עשיתי את הסדנאות דרך הקופה כך שגם היתה לי הנחה יפה על העיניין ואחרי הלידה חשתי יותר מוכנה ובטוחה בעצמי. צרפתי לך סירטון, ממליצה בחום. http://www.clalit.org.il/HE-IL/Family/pregnancy/vidiochannel/

12/05/2007 | 03:23 | מאת: ליאן

האם הסדנאות האילו מיועדות רק לחברי קופ"ח כללית? כיצד ניתן להרשם אליהן? ראיתי את הקישור שצירפת, אבל לא הצלחתי להיכנס. תודה ושבת שלום.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה