סקירת מערכות מוקדמת ואגינלית

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

25/02/2007 | 10:49 | מאת: היריונית חדשה

לפני כמה ימים ביצעתי שקיפות עורפית על הבטן. הרופא טען שסקירת מערכות הוא לא יוכל לבצע על הבטן אלא רק ואגינלית מכיוון שאני בחורה מאוד מלאה. הוא טען שסקירה אורכת כ- 20 דקות. הידיעה הזו מאוד הלחיצה אותי. לא נראה לי שאני יכולה לעמוד ב- 20 דקות בדיקה ואגינלית. האם אין שום אפשרות שאני אעשה את זה על הבטן? לאור זאת אני שוקלת אם בכלל לעשות את הבדיקה הזו אבל מפחדת שיהיו לי יסורי מצפון. אנא עזרו לי. תודה וחן חן על הפורום!

26/02/2007 | 09:08 | מאת: צביה רן

מזל טוב להריונית החדשה וברוכה הבאה. האם את לגמרי בטוחה שלא תוכלי לעמוד בבדיקה וגינלית במשך 20 דקות? מה בדיוק מפריע לך?

27/02/2007 | 20:15 | מאת: היריונית חדשה

עברתי גם אולטראסאונד ואגינלי בעברי, אך לא כזה ארוך. מה מפריע לי- ראשית האי נעימות של המתמר, התנוחה שאני צריכה לשכב, הכאבים, החוסר שליטה והפחד שהרופא לא יפסיק באמצע את הבדיקה אם לא אוכל לעמוד בה. עברתי בעברי טראומה עם רופאים לא נעימים וכל הקטע הזה מפחיד אותי. זה היריון שלי ואני מלאה חששות.

26/02/2007 | 09:21 | מאת: א

אני חושבת שהרופא שלך צודק. זכור לי שקראתי הסבר כזה של רופא , שבמקרה של נשים מלאות, קשה לראות את מה שצריך לראות בבדיקה דרך הבטן. יתכן ואפשר לעשות זאת עם הפסקות קצרות כך שתוכלי לעמוד בכך

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה