המתלבטת-בין תרופות נגד חרדות להומופטיה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

17/01/2007 | 10:16 | מאת: ענת

שלום רב, אני סובלת שנים רבות מתופעות של חרדה ,ללא כל טיפול תרופתי. שמתי לב שבשנים האחרונות החרדה שמתבטאת בקוצר נשימה בעיקר, גוברת. אני גם מעוניינת להכנס להריון אך פוחדת שהתופעות ייגברו ו-לא יהיה לי אוויר!!!!!! האם על סמך ניסיון אתן יכולות להמליץ לי מה עדיף- כדורים נוגדי דיכאון וחרדה או רפואה הומופטית קלאסית . במרפאה הטריטולוגית נאמר לי כי אין שום בעיה עם 2 השיטות בעת הריון אך זה מפחיד לקחת כדורים "בשלט רחוק" במיוחד אם אני בהריון!!! מה גם שרוב המטפלים ההומופטים אינם רופאים בהכשרתם וקצת קשה לסמוך עליהם לא???(אני נוטה לכיוון ההומופטי). האם תוכלו לכתוב מניסיונכן בעיניין? תודה מראש,ענת

17/01/2007 | 18:56 | מאת: צביה רן

שלום ענת וברוכה הבאה, את בוודאי יכולה לנחש את הגישה שלי. אני מאמינה שפחדים הם תוצאה של מקרים שחווינו בעבר והחרדות מתפתחות מחשש התופעות כאלה יקרו לנו בעתיד (חרדות תמיד מתייחסות לעתיד לפי ד"ר ג'ראלד אפשטיין, פסיכיאטר). אצלך למשל, הקשיים בנשימה גורמים לך לחרדה מה יקרה לנשימה שלך בהריון. האם אני צודקת. כשנבדוק, מתי את מגיבה בקשיי נשימה, כתוצאה מאיזה רגש שעולה בך, ואולי נצליח לזהות את המקרה שבו זה קרה, נוכל לפרום את הפלונטר שנוצר. ולשם כך לא צריך להיות רופא. יכול להיות פסיכולוג, הומאופאת, פסיכותירפיסט או מטפל בפרחי באך. אני מאד נגד חומרים זרים בגוף שאינם בדיוק נחוצים. לדעתי, טיפול הכולל שיחות יכול להיות יעיל פי כמה, והוא נחוץ גם במקר של תרופות פסיכיאטריות. אז אולי עדיף להתחיל בטיפול קוגניטיבי, ורק אם אותו מטפל ימליץ על תרופות תוכלי לנסות. אשמח לעזור בבחירת מטפל. המייל שלי: [email protected] צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה