ילד שני

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

17/01/2007 | 09:26 | מאת: דנית

יש לי שאלה קטנה..ואני רוצה ייעוץ. שאלתי היא,כמה זמן אחרי לידה ראשונה מומלץ לחכות עד הריון שני? אני מתכננת להביא עוד ילד,או ילדה לעולם עוד 4 שנים..,להכנס שוב להריון עוד 3 שנים. בעלי,לוחץ להכנס שוב להריון עוד שנה וחצי..כמה זמן לוקח לגוף לחזור לעצמו? אני בת 29.האם מומלץ לי לחכות,או למהר...בגלל גילי המתקדם? אשמח לקבל תשובה,דנית.

17/01/2007 | 19:02 | מאת: צביה רן

שלום דנית וברוכה הבאה. 29 גיל מתקדם? ממש לא. אם זה השיקול שבגללו בעלך לוחץ, אני ממליצה להרגיעו. הרחבת משפחה הוא נושא לשני בני הזוג. אני חושבת שאת צריכה להיות שלמה עם ההחלטה שלך, ואם יש לך סיבות להבדל כמו שאת מתכננת בין שני ילדים. כדאי גם לבדוק מה הסיבה שבעלך לוחץ. האם הוא מבוגר ממך בהרבה? מאד כדאי שתדברו ביניכם על הסיבות שאתם באמת מזרזות או מעכבות הולדת ילד שני. בכל מקרה, ושוב לדעתי, אנחנו הן שנושאות את ההריון ובדרך כלל רוב הטיפול בילדים נופל עלינו. עלינו להיות מאד שלמות עם ההחלטות האלה. ובאשר ליכולת הגוף להרות שוב, זה יכול לקרות אפילו תוך פחות מ-3 חודשים אחרי הלידה, אך לדעתי זה גוזל הרבה משאבים מגוף האשה, הדואגת גם לאיכות חייה. בהצלחה בכל צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה