חשש מהריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

09/01/2005 | 18:50 | מאת: ס

שלום, אני בת 34 ואם לשני ילדים חמודים בני חמש ושבע. בשני ההריונות הקודמים סבלתי מבחילות והקאות מרובות שנמשכו כל שעות היממה משבוע שביעי ועד שבוע ות 17-18.הקאות מרובות, רגישות בלתי נסבלת לריחות טובים,תקופה מאד טראומתית עבורי. לאחרונה בעלי ואני מדברים על הבאת ילד נוסף לעולם אך אני ממש חרדה מעיניין ההקאות. הדבר כל-כך מפחיד אותי שאני דוחה את הכניסה להריון.. אין לי בעיה עם המחשבה על תינוק וכל המחוייבות הקשורה בכך להפך אני מעוניינת להרחיב את המשפחה אך פוחדת מאד מהתקופה הראשונה של ההריון. אני יודעת שזו "רק תקופה קצרה" וזה לא לנצח, ואחר-כך יש תוצאה נפלאה, ושיש סיכוי שבהריון השלישי לא אחווה את אותן תחושות וכו' אך החרדה עדיין קיימת! אשמח לשמוע האם מישהי חשה כמוני והאם יש דרך להתגבר על כך מלבד לקפוץ ישר למים העמוקים? תודה

10/01/2005 | 10:44 | מאת: טלי

שלום לך! גם אני עברתי היריון ראשון מאד לא קל. ב3 חודשים הראשונים סבלתי מאוד מהקאות, בחילות, צרבות ומה לא. היו ימים שלא יכלתי לקום לעבודה . אפילו לא יכולתי להיכנס למטבח ולהסתכל על אוכל. גם הלידה שלי היתה לא קלה, הייתי בחדר לידה 36 שעות עם כאבי צירים נוראיים עד שנתנו לי אפידורל. בקיצור לא נעים. אבל... אחרי שרואים בשביל מה סובלים שוכחים הכל כי אין כמו ילדים. עכשיו אני בהריון שני, לקראת סוף החודש השלישי, עברתי גם עכשיו את שלב הבחילות והצרבות, והיה לא קל. אני מודה שפחדתי מאד מההריון הזה, ואני גם פוחדת מהלידה, אבל אני מנסה להתגבר על החששות ויודעת שבסופו של דבר מקבלים את המתנה הכי יפה בחיים. אז שיהיה לנו המשך הריון קל ומוצלח!

15/01/2005 | 21:37 | מאת: איה

לא ראיתי שדילגתי עליה ממש סליחה!!!!! אי מתוקה אני מבינה אותך , אם כי לא מניסיון כי לא היה לי כמוך אבל חברה מאוד טובה שלי היתה ממש סובלת ככה. לא תמיד כל הריון זהה לקודמיו ויתכן מאוד שאולי לא תרגישי כלל בחילות והקאות.. את בטח יודעת שיש כל מיני דברים נגד בחילות וצרבות וזה איכשהו עוזר .. נכון זאת תקופה קצרה והיא מטרידה אותך מאוד אבל זה חלק מהתהליך למטרה- ילד נוסף... אני יודעת שזה לא מנחם אבל אולי אם תחשבי כמה המטרה חשובה לך תמצאי את האומץ להרות. שיהיה בהצלחה!! איה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה