חרדה מדיכאון שלאחר לידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

04/12/2006 | 12:26 | מאת: לילך

לאחר שתי הלידות שלי לפני 4 ו-5 שנים סבלתי ממצב נפשי קשה-חרדות, דיכאון והתקפי זעם ונזקקתי לטיפול פסיכיאטרי. מצבי הנפשי המשיך להיות לא מאוזן עד לפני שנה שבמהלכה הרגשתי מצויין ואז נכנסתי להריון לא מתוכנן. עו"ס המליצה לי להפיל אך אני בנחישות החלטתי להמשיך בהריון. כל ההריון הרגשתי נפלא וכעת אני שבועיים אחרי לידה ומרגישה עדיין נפלא. אני מחכה לנפילה. יודעת שהיא יכולה להגיע כל רגע. יש לי הרגשה שהפעם זה לא יקרה כי הכל שונה אבל אין לדעת.אני במעקב פסיכיאטרי. כמה זמן לאחר לידה ניתן עדיין לקבל שוב דיכאון?

04/12/2006 | 14:58 | מאת: צביה רן

ההריון היה טוב, הלילדה היתה טובה, ההרגשה שלך טובה - אז הכל נראה נפלא. כדבר ראשון, אני ממליצה לטפח את ההרגשה הזאת. לא מומלץ להתחיל לחשוב "מה יהיה כש..." כשזה יקרה, תוכלי לפנות לפסיכיאטר. יחד עם זאת, בגלל הרגישות הרבה שלך, אני כן ממליצה לפנות לטיפול תומך רגשי, כמו פסיכולוג או מטפל אחר העוסק בשיחות. תוכלי להרגיש הרבה יותר טוב גם מזה שיש לך תמיכה וגם לפתור אולי, בעיות קודמות. מאחלת לך גידול הילדים בשמחה ובאושר צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה