חרדות מודחקות

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

02/12/2006 | 18:02 | מאת: גלית

שמעתי בעבר שיתכן וחרדות מודחקות כלשהן יכולות להוות גורם לכך שגוף האישה לא יצליח לקלוט הריון. לאחרונה הבנתי שקשה לי ביותר המחשבה, לאור זה שגדלתי במשפחה עם ילד חריג, שיוולד לי ילד שאינו בריא. האם זה, כלומר הפחד מהיוולדות ילד לא בריא, יכול להוות גורם שאולי מפריע לי להיקלט להריון? מעבר לכך, אנו מנסים להרות קרוב לשנתיים, ומוגדרים כבלתי מוסברים, כלומר הבדיקות תקינות, ואנו מטופלים כראוי אצל רופא פריון. אודה על ההתיחסות לפן הנפשי כגורם שמעקב היקלטות הריון, או הפניה למקור אחר שאליו אוכל לשאול.

02/12/2006 | 18:14 | מאת: צביה רן

שלום גלית. למה את קוראת לזה חרדות מודחקות? הן בכלל לא מודחקות. החששות שלך מללדת ילד חריג מובנים לחלוטין. היום יש הרבה יותר בדיקות המאפשרות גילוי מומים גנטיים, ואני ממליצה לך ללכת ליעוץ גנטי, על מנת לשלול עד כמה שניתן, שהדבר יקרה גם אצלך. אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי או אחר, אל מנת לחזק אותך רגשית, לתת לך אופטימיות וראיה רחבה יותר על הנושא של הריון, לידה וגידול ילדים. אשמח לייעץ במקרה הצורך. המייל שלי: [email protected] צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה