ספוקולום

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

11/11/2006 | 21:35 | מאת: דניאלי

אני צריכה לעבור איזשהו טיפול שבמהלכו צריך להכניס לי ספוקולום לנרתיק. אני חוששת מהכנסת הספוקולום לנרתיק, מהלחץ שהוא ייצור לי בפנים. איך ניתן להתגבר על זה?

12/11/2006 | 08:21 | מאת: ש

כמעט בכל בדיקה גינקולוגית שיגרתית במסגרת מעקב רגיל, משתמש הרופא בספקולום על מנת לבדוק ולראות.. זה אולי נראה ונשמע מפחיד, אבל זה ממש לא נורא. חשוב לנסות ולהיות כמה שאפשר, לא מתוחה, לא מכווצת, ואז זה מקל מאד על הענין. (+רופא מיומן, עדין וסבלני..)

12/11/2006 | 10:44 | מאת: צביה רן

בנוסף למה ש-ש הציעה, אני ממליצה לומר לרופא ישירות ממה את חוששת. אני בטוחה שרופא רגיש יסביר לך בדיוק מה הוא עושה וירגיע אותך. ואת, כשתשכבי על הכסא שלו, נשמי נשימות ונשיפות עמוקות, ונסי לדמיין מציאות אחרת, מקום שאת אוהבת להיות בו, והאמיני שהכל נעשה לטובך ולטובת עוברך. מאחלת לך המשך הריון בריא ותקין צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה