חששות לקראת ניתוח

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

11/11/2006 | 21:17 | מאת: רוני

אני בת 32 בשבוע 35ועומדת עוד כשבועיים לעבור ניתוח קיסרי אלקטיבי. אני ממש חוששת מהעובדה שקבעו לי ניתוח מוקדם מדי (לאחר שני ניתוחים קודמים) ולפי מה שהבנתי זה בגלל שבפעם הקודמת היתה היפרדות הצלקת. כמו כן העובדה שההריון הזה היה לא ממש רצוי (יש לי שני ילדים) ומטעמי מצפון החלטתי להמשיך בו למורת רוחו של בעלי. כרגע אנחנו במצב של השלמה אך כל ההריון עשיתי את הבדיקות הבסיסיות ביותר שניתנות ע"י קופ"ח ולא עשיתי סקירת מערכות מורחבת אלא רק כללית בשבוע 22, ולא יצא לי לראות את הפנים של העובר ולא ספרו אצבעות וכד' ולכן אני במתח שמה חס ושלום משהו לא בסדר. נוסיף על זה את העובדה שאני חוששת מכך שאני עוברת ניתוח בשבוע 37 שזה מוקדם להערכתי ושמעתי שזה לא טוב לעובר. אני חוששת לשלום העובר וגם לשלומי כי עברתי תקופות קשות מאוד לאחר לידת שני ילדי כלכלית ונפשית, פוחדת שלא יקרה שוב וממש פוחדת מהניתוח עצמו ומהכאבים שאחרי. כ"כ הרבה פחדים ואני מבולבלת.

12/11/2006 | 10:41 | מאת: צביה רן

רוני יקרה, החששות שלך מובנים לחלוטין, גם בהסתמך על עברך. אני מאד ממליצה להתייעץ עם הצוות הרפואי בקשר לניתוח. אולי אפשר להכניס אותך לשמירת הריון בבית החולים, כדי לשמר את ההריון עוד קצת? כי הרי בינתיים לא קרה דבר. אם תהיי בשמירה הרי ברגע שיתחיל משהו, אם זה הפרדות הצלקת או משהו אחר, מיד יוכלו לטפל בך, ומצד שני לא יהיה צורך, אולי, להקדים את הלידה? ובאשר לתגובותיך הרגשיות הייתי ממליצה מאד להיפגש עם איש מקצוע, פסיכולוג או מטפל רגשי אחר, לפני הלידה. אם את זקוקה ליעוץ נוסף אשמח לעשות זאת דרך המייל שלי: [email protected] מאחלת לך בריאות ואושר צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה